Събота, 27 Април 2024, 01:10

"Балкан 1929" нанесе тежък разгром на "Перун" (Кресна) за втора поред

27 Февруари 2021, 16:00
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1445 1


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" разпиля гостуващия "Перун" (Кресна) и успя да си върне по жесток начин за загубените точки в Кресна през есента. 'Зелените" преминаха като валяк през съперника си и постигнаха разгромна победа със 7:1. Имаше няколко ключови виновници за това. Чудесно представяне от нападателното дуо Калоян Бонев и Кристиян Ковачев, както и офанзивният халф Павел Петков, бе в основата на всичко. Силен мач изигра и Ангел Ангелов, както и Димитър Руйчев, който бе много активен по левия фланг. В общи линии целият отбор на "Балкан 1929" заслужава похвали за днешното представяне. От както "зелените" се завърнаха на футболната карта и по-специално в Югозападна Трета лига, това е най-изразителната победа за тях в официален мач. 

Двубоят бе част от 19 кръг на Югозападна Трета лига и се игра на стадион "Христо Ботев". Това бе втора поредна победа за балканци след подновяването на първенството. Видимо е, че отборът на "Балкан 1929" е свършил отлична работа по време на зимната пауза и сега играе с настроение и със самочувствие. 

Срещата премина под диктовката на домакините, които още от самото начало подходиха много агресивно и до края не изпуснаха инициативата. Първото полувреме бе много силно за тима на "Балкан 1929", който ясно и отчетливо излезе с мисълта да пречупи съперника си рано рано. Домакините създадоха изобилие от положения преди да се разпишат. На няколко пъти Калоян Бонев и Павел Петков обстрелваха вратата на гостите, но неуспешно. Нападателят Бонев уцели и страничния стълб в 30-ата минута с глава след прекрасно центриране на Павел Петков. Усещаше се обаче, че "голът се пече" и логично 3 минути по-късно това се случи. Тогава Кристиян Ковачев изведе Калоян Бонев на стрелкова позиция, който  с елегантен финт майсторски излъга вратаря и оплете кълбото в мрежата - 1:0. Миг преди края на полувремето балканци удвоиха напълно заслужено аванса си. Чудесно заучено положение лежеше в основата на всичко. Павел Петков опъна дълъг пас след пряк свободен удар, който Калоян Бонев отклони с глава. Топката попадна върху крака на защитника Симеон Иванов - Матераци, който от съвсем близка дистанция нямаше как да сбърка и реализира - 2:0. Именно при този резултат двете страни се оттеглиха на почивката. 

В 51-ата минута нещата за "Перун" (Кресна) се усложниха още повече, след като цифрите се покачиха за трети път. Гостите си отбелязаха автогол след иначе доста класно центриране на Павел Петков от пряк свободен удар - 3:0. В 55-ата минута превъзходството на балканци започна да придобива други размери. Кристиян Ковачев записа името си сред голмайсторите след асистенция на Йордан Апостолов - 4:0. Само 2 минути по-късно и Павел Петков материализира иначе прекрасния мач, който изнесе, с гол. Опитният халф оплете топката в мрежата след пас на Кристиян Ковачев - 5:0. Тежката участ, която имаше тимът на "Перун" (Кресна) обаче не спря до тук. В 66-ата минута домакините нанесоха нов удар. Отново Павел Петков предостави чудесна топка за нахлулия в наказателното поле Ангел Ангелов, който разстреля вратаря за 6:0.

Черешката на тортата бе поставена от юношата на клуба Николай Миков, който се появи като резерва и в края на мача отбеляза последния гол за "зелените". 16-годишният футболист се възползва от поредната грешка в отбрана за гостите, напредна и прати топката неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата - 7:0. Футболните аргументи от страна на "Балкан 1929" бяха достатъчни, но миг преди края на срещата все пак съставът на "Перун" (Кресна) отбеляза почетно попадение. 

Във временното класиране "зелените" остават на 10-о място в подреждането с 25 точки в актива си. В следващия 20-и кръг, отборът на "Балкан 1929" гостува на "Рилски спортист" в Самоков. На 13 март пък ще бъде важното регионално дерби с "Чавдар" (Етрополе), което ще се играе на стадион "Христо Ботев" в Ботевград. 



Снимки и видео: ФК Балкан1929/FK Balkan 1929



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , Югозападна Трета лига

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete