Петък, 26 Април 2024, 21:53

"Балкан 1929" победи "Витоша" (Бистрица) във втората си предсезонна контрола

23 Юли 2021, 12:19
(0) (1)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1430 0


Мъжкият футболен отбор на "Балкан 1929" регистрира втората си победа в предсезонните контроли. "Зелените" се наложиха с 3:1 над силния тим на "Витоша" (Бистрица), който през тази кампания ще се състезава също в Югозападна Трета лига. Двубоят се игра с начален час 10:30 ч. днес (23 юли), като стадион "Христо Ботев" прие приятелската среща. Това бе втора победа за възпитаниците на Иван Редовски в контролите, след като преди седмица ботевградчани надвиха с 4:1 юношите до 19 г. на столичния "Локомотив" (София).

През първото полувреме срещата бе много равностойна, като двата отбора показаха здрав футбол, а играта бе съсредоточена в центъра, където се водеше битка за надмощие. Гостите отбелязаха по-добро начало като контролираха топката през първите 20 минути, докато "Балкан 1929" играеше прибрано и действаше доста умерено. Отборът на "Витоша" (Бистрица) пръв застраши вратата на балканци в средата на полувремето, но без успех. В края на частта дойде и мигът на "зелените". Домакините се възползваха от първата си възможност в мача и реализираха за 1:0. В 41-ата минута Павел Петков проби по дясното крило и подаде прострелно за юношата Йордан Дамянов, който се възползва от разминаването с топката на вратаря Валентин Галев и не сгреши пред опразнената врата - 1:0. Само 2 минути по-късно Калоян Бонев се откъсна сам и след добър самостоятелен рейд реализира хладнокръвно за 2:0. При този резултат отборите се разделиха на почивката. 

След подновяването на играта, отборът на "Балкан 1929" продължи да бъде активен в преден план. Балканци създадоха няколко добри положения, от които можеха сериозно да увеличат аванса си. В крайна сметка това се случи малко след началото на втората част, когато името си сред голмайсторите записа и левият краен бранител Димитър Руйчев за 3:0. Малко след това гостите върнаха един гол и резултатът стана 3:1. В оставащите минути до края отборът на "Балкан 1929" действаше главно на контраатака. Домакините запазиха аванса си, след като на няколко пъти влезлият като резерва втори вратар спаси опасни удари, отправени към неговата врата. В крайна сметка отборът на "Балкан 1929" заслужено спечели срещата и гледа напред към следващия си противник. 

Това ще бъде отборът на "Пещера" (Галата), който пристига в Ботевград на 31 юли. Днес (23 юли) бе изтеглен жребият за програмата на сезон 2021/22 в Югозападна Трета лига. Той отреди "Балкан 1929" да се изправи в първия кръг срещу "Ботев" (Ихтиман) на 7 август от 18:00 ч. на стадион "Христо Ботев" в Ботевград. 



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: ФК Балкан 1929 , футбол , сезон 2021/22

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete