Петък, 26 Април 2024, 06:12

Балкан 1929 взе победата след голова фиеста срещу Свобода (Пещера)

30 Септември 2017, 19:05
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1977 6


Футболистите на Балкан 1929 (Ботевград) постигнаха втората си победа в първенството от началото на сезона. В мач от 9-ия кръг на Югозападната Трета лига, балканци се наложиха над гостите от Свобода (Пещера) с разгромното 6:2. Дъждът, който се изсипа по време на мача, принуди играчите да играят по-предпазливо, тъй като състоянието на терена се влоши значително.

Мачът започна кошмарно за домакините. Още във 2-ата минута Д.Тошкин от отбора на Свобода (Пещера) се разписа във вратата на Балкан, след колебливата игра на защитата на ботевградчани. В 5-ата минута радостта от ранното попадение бързо бе потушена, след като "зелените" изравниха. Голът падна след прекрасно центриране на Симон Николов, при което Ивелин Данчев се разписа с хубав удар с глава, въпреки скромния си ръст. Няколко минути по-късно топовен шут на Ивайло Цветанов можеше набързо да обърне мача в полза на балканци, но топката се удари в напречната греда. В 16-ата минута Ивайло Цветанов бе изведен очи в очи с вратаря на гостите  и за пореден път неговият голмайсторски нюх доведе до попадение в противниковата врата - 2:1 за Балкан. "Зелените" си стъпиха на краката и продукцията им в нападение бе впечатляваща. Головите положения валяха едно след друго, а това тайно предсказа разгромния изход на двубоя. В 22-ата минута играещият треньор Иван Редовски се извиси над всички и отбеляза 3-ти гол във вратата на Свобода (Пещера), след хубаво центриране от корнер - 3:1 В края на полувремето гостите опитаха късмета си чрез далечни удари, но без успех.

В началото на второто полувреме, капитанът на Свобода (Пещера) Явор Въндев стреля опасно от дистанция, а ударът му премина на сантиметри от страничния стълб.  В 51-ата минута Иван Редовски проби по десния фланг и достави идеална топка за нахлуващия Ивелин Данчев, който се разписа от непосредствена близост и така вкара второто си попадение в днешния двубой - 4:1. След този гол страстите се поохладиха, а надеждите на гостите за нещо в мача малко по малко започнаха да се изпаряват. В 66-ата минута грешка на централният защитник Денис Мартинов доведе до нов гол за Свобода (Пещера). В опит да върне топката с глава към вратаря, той предостави идеален шанс на капитана на гостите Явор Въндев, който наказа безпощадно грешката на младия бранител - 4:2. В 71-ата минута Иван Редовски разби мечтите на гостите, че могат да откраднат нещо от този мач, след като вкара втория си гол, отново след центриране и изстрел с глава - 5:2. С този гол интригата изцяло бе убита, а доминацията на Балкан не предостави никакъв шанс на гостите да се противопоставят. В 76-ата минута Ивайло Златев пропусна хубава възможност за гол, но няколко минути по-късно се реваншира и оплете топката в мрежата на гостите за 6:2.

След днешната победа балканци се изкачиха с едно място по-нагоре във временното класиране - 13-то. Следващият кръг Балкан 1929 е изправен пред тежък съперник. Отборът гостува на ЦСКА 1948 на 08 октомври (неделя) в София.




Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (3) (3)
    1. добавен от: Анонимен 30 Септември, 19:51

    Сега кой ще плюете плювалници??? Закъснявате с коментарите

  • Отговори (1) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Септември, 20:09

    grigi.

  • Отговори (1) (3)
    3. добавен от: Анонимен 30 Септември, 21:09

    Ти, които пишеш тези статии е нужно да отбележиш, че при тази ситуация е виновен повече вратаря, отколкото младия централен защитник, защото той върна топката с глава добре, но вратаря трябваше да направи няколко крачки напред и спокойно да я хване с ръце .Така че гледайте внимателно мачовете и ако не разбирате от тази игра не пишете глупости.

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Анонимен 30 Септември, 22:18

    Разчекнaхме ги ,Балкан е велик ,БAЛКAНЕ ГРАНДЕ

  • Отговори (3) (1)
    5. добавен от: Анонимен 30 Септември, 23:51

    Кой сега е номер 1?Балкан е номер 1.Урaaa .Да живее Балкан .

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Октомври, 18:01

    Бихте едни нещастни селяндури и се насрахте от радост

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete