Петък, 26 Април 2024, 14:58

"Балкан" (Ботевград) показа характер и изтръгна 3-те точки срещу "Рилски спортист" (Самоков)

14 Октомври 2017, 18:05
(2) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2263 15


В мач от 11-ия кръг на Югозападна Трета лига, "Балкан" (Ботевград) записа трудна победа над гостуващия "Рилски спортист" (Самоков) с 2:1. Успехът дойде след пълен обрат от страна на "зелените", които се поздравиха с 3-те точки в последните минути от мача. Срещата се проведе на градския стадион "Христо Ботев", а първият съдийски сигнал прозвуча точно в 16:00.

Очаквано срещата започна с домакински превес. Още в първите минути, "Балкан" наложи своето темпо на игра и притисна съперника дълбоко в неговата половина. Това от своя страна предизвика доста грешки в отиграванията на самоковци. Противно на очакванията, в 7-ата минута отборът на "Рилски спортист" (Самоков) поведе в резултата. Таранът Петко Петков бе изведен с хубаво подаване очи в очи с вратаря на "Балкан" и успя да даде преднина на своя тим.  В 13-ата минута стражът на "зелените" Емил Петров отрази по брилянтен начин топовен удар и спаси отбора си от второ попадение. Ритъма на балканци бе видимо нарушен след гола, който получиха. В играта им се личеше припряност,  а положенията, които създаваха не успяха да затруднят отбраната на "Рилски Спортист" по никакъв начин. В края на полувремето, играчите на "Балкан" се  активизираха и показаха завидно желание за изравнителен гол преди почивката.  В 36-ата минута Ивелин Данчев се освободи хубаво, след което проби по крилото и подаде прострелно към Иван Редовски. От хубава позиция, играещият треньор на "Балкан" не успя да се разпише, но дори и да го бе сторил, голът нямаше да бъде зачетен, тъй като флагът за засада бе вдигнат. В 40-ата минута отново Иван Редовски беше замесен в интересна ситуация. Той бе съборен в наказателното поле, но главният съдия отсъди пряк свободен удар. Това решение породи доста съмнения, а претенциите от страна на домакините за дузпа не бяха уважени. При изъпнението на нарушението, Иван Редовски стреля опасно, но вратарят на гостите Йордан Кръстев спаси. В 43-ата минута за пореден път над всички се извиси вратарят на "Балкан" - Емил Петров. След поредната грешка в защитата на домакините, Петко Петков от състава на "Рилски спортист"  се оказа сам срещу стража на балканци. Намесата на Емил Петров бе от много висока класа и за втори път опитният вратар спаси своя тим. Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за "Рилски спортист" (Самоков). 

В началото на второто полувреме и двата състава се впуснаха в нападение. Най-активният играч в предни позиции за гостите - Петко Петков за пореден път бе изпуснат. Лошото му повеждане на топката обаче, превърна кълбото в лесна плячка за вратаря на "Балкан". "Зелените" отговориха на предизвикателството по подобаващ начин. В 48-ата минута играещият треньор Иван Редовски се разписа със странична ножица и върна интригата в двубоя. В 58-ата минута играчите на "Рилски спортист" имаха претенции за дузпа, след като техен играч беше съборен в наказателното поле на домакините. Съдията обаче остана безмълвен. В края на двубоя силите на гостите се изчерпаха. Точно в този момент, "Балкан" превключи предавката и натисна своя противник. Усилията бяха възнаградени с попадение. В 79-ата минута Ивайло Цветанов беше изведен сам срещу вратаря Кръстев. Острието на "зелените" показа хладнокръвие и оплете топката в мрежата на младия вратар на самоковци. Така балканци стигнаха до пълен обрат в срещата. В последните минути от мача, Ивайло Златев можеше да вкара и трети гол, но ударът му бе отразен от стража на гостите. Малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал, а отборът на "Балкан" се поздрави с победата.


Следващият 12-ти кръг, "Балкан" (Ботевград) гостува на "Пирин" (Гоце Делчев) на 21 октомври (събота) от 16:00ч.



Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 19:26

    Браво

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 19:35

    BRAVO NA IVAN .

  • Отговори (3) (2)
    3. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 21:45

    Денис докога бе с тия грешки

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 12:02

      Когато се пропуска на два метра от вратата не е ли грешка?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 22:56

    po dobre grozna pobeda otkolkoto krasiva zaguba bravo balkanci

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 14 Октомври, 23:33

    Това момче където влезе 7 номер стои много добре несъм му гледал слаб мач в Ботевград

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 11:05

    Всеки може да сгреши, а младите трябва да се учат от грешките.А грешки правят и нападателите като изпускат много голове, това също трябва да се гледа.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 12:00

    Когато ходите и гледате и гостуванията на Балкан и това момче как играе , тогава говорете пишете.Голяма работа че е сгрешил ,а когато вкара три на Етрополе защо не го похвалихте.Колко пъти сте видели централен защитник с хеттрик?

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 15:09

    Sprete da pushete che vredite na momcheto bezgresheni nqma ama da se chukne malko sigurno i burka 21-22

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 15:11

    Родители спрете ,защото вашите деца вече са мъже и пречите.Ако може помагайте ,но не така

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 15:12

    ei samohvalko .7. ti si samo denis nema koi dae .prestani be s tvoite golove 4e tova 6te sa ti za cqlata kariera muhlio.

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 15 Октомври, 15:55

      Този 7 не е Денис и недей така обиждаш момчето, защото мухльото си ти и като не разбираш по-добре спри да плюваш по отбора.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete