Петък, 26 Април 2024, 23:04

Балкан надигра трудно Академик Бултекс 99

16 Декември 2018, 21:00
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1439 5


Балкан спечели драматично в последния кръг на НБЛ. Тимът ни надигра с 97-96 Академик Бултекс 99 след оспорван мач, който се реши в последните секунди. Двубоят бе изключително драматичен като двата отбора си размениха няколко пъти водачеството. Това бе шести успех за Балкан, който има и 3 загуби. Съперникът е с актив 4-5.

Двубоят започна с 45 минути закъснение заради забавяне на Академик Бултекс 99 заради тежките метеорологични условия в страната. В следващия кръг на 23 декември (неделя) Балкан гостува на Рилски спортист в Самоков, а пловдивчани приема у дома Берое.

Двубоят започна слабо за Балкан, който нямаше кош в първите три минути, а съперникът поведе с 8-0. Домакините бележеха трудо и позволиха на пловдивският тим да поведе с 14-4. Постепенно Балкан подобри игра и след две тройки на Павел Иванов и Танксли Ефианай се доближи до съперника. По-малко от минута преди края на първата част след кош на Павел Иванов Балкан обърна за първи път при 21-20, но Сашо Груев върна предимството на гостите след кош в последните секунди на периода. Тимът на Небойша Видич започна втората част с три поредни тройки на Браун, Мулалич и Иванов, за да поведе за първи път с 4 точки при 30-26. Последва таймаут за гостите, след който пловдивчани отново обърнаха след пропуски на нашите в защита. Последваха няколко обрата като никой не успяваше да поведе с повече от 2,3 точки. В края на периода бе отсъдено техническо на старши-треньора на Академик. Последваха оспорвано минути и на почивката Балкан имаше от 4 точки.

В средата на третия период Балкан поведе за първи път със 7 точки, но тройка и кош на Васил Бачев свали бързо преднината ни на 3 точки при 62-65. Последваха оспорвани минути и въпреки че разликата падна до 2 точки в края, тройка на Мирко Мулалич вдигна аванса до 5 точки след 30 минути игра при 73-68. Гостите взеха доста борби на Балкан и малко след началото на последния период Академик отново изравни за 73-73. Последва нова тройка на Мирко Мулалич, която качи аванса на Балкан. Гостите обаче отново обърнаха и играта продължи да върви кош за кош. В последните две минути на мача отборите отново си размениха няколко тройки. Гаврилович вкара кош минута и половина преди края за 96-94. Последва таймаут, след който гостите отвърнаха с кош за ново равенство. В следващата атака Балкан пропусна, а гостите имаха цяла атака . Дешон Найт пропусна два пъти, а Бачев фаулиран Браун 9.5 секунди преди края. Гардът пропусна първия и вкара втория за 97-96, след което последва таймаут за Академик. След него гостите не успяха да реализират и загубиха срещата.

Най-резултатен за Балкан с дабъл-дабъл от 24 точки и 12 борби бе Микейл Хопкинс , а 17 реализира Алекс Гаврилович. Брендън Браун отбеляза 15, а Павел Иванов имаше 14. Мирко Мулалич имаше 12 точки.

За Академик Бултекс 99 над всички с 30 точки бе гардът Дешон Найт, а 25 реализира Васил Бачев.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (5)

  • Отговори (4) (3)
    1. добавен от: Пламен Димитров 16 Декември, 21:32

    Мача си беше на Академик съдиите няма да коментирам но не може да треперим до край във всеки мач извода е ясен господин Видич трябва да бъде освободен нищо против него но се изчерпа като наставник още преди година не знам още какво трябва да стане за да бъде сменен с човек със свежи ходове и идеи защото в момента Видич го спасяват силните еденици в отбора.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 21:49

    Старши-треньорът на Балкан (Ботевград) Небойша Видич бе със смесени чувства след драматичната победа над Академик Бултекс 99 (Пловдив) в дербито на X кръг на Националната Баскетболна Лига.

    „Ще си говорим за Павел Иванов или за мача? Да, Павел игра страхотно и направи чудесен мач. За мача, което е много по-важно, ако аз бях милионер, след като гледам този мач, щях да вложа пари, в който и да е баскетболен отбор. Този мач ни показа красотата на тази игра. Казвам го като фен на играта, но като треньор не съм много доволен, защото в нападение бяхме страхотни – вкарахме много тройки, движехме топката и използвахме много опцции, но в защита не съм доволен, особено първото полувреме. Бяхме твърде меки и не си говорехме в защита. Искам да поздравя и нашите опоненти, които имаха тежко пътуване, а преди няколко дни и тежък мач в Балканската лига, но те ни показаха голямо сърце и много добри качества“, коментира Видич пред БНТ.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Декември, 22:16

    Аз пък искам да видя Алекс Гаврилович как мачка гадната свиня -майка срещу Лукойла-Левски-Правец-София!!!

    • (0) (9)
      1. добавен от: Анонимен 17 Декември, 08:21

      Botevgrad e SIN

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Декември, 10:23

    Време е Видич на тренировките да ги научи на здрава защита защото съвсем не е серизно почти всички гостуващи отбори да ти вкарват 90 и повече точки!Отбор с претенции и мераци тая година не може да играе така в зашита!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete