Петък, 26 Април 2024, 14:36

Балкан U16 ликува с титлата на България!

13 Август 2020, 16:30
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1631 3


Юношите на Балкан до 16 години спечелиха безапелационно шампионската титла в Държавното първенство по баскетбол. Отборът, воден от Виктория Маринова, победи във финала БУБА Баскетбол с 83-63, след труден мач, белязан от няколко обрата и много силно второ полувреме. Така ботевградчани завършиха надпреварата в зала "Сила", Пловдив със 7 поредни успеха и нито една загуба! Трети е домакинът Академик Пловдив, който победи Черно море Тича в мача за бронза.

Успехът за отбора на Балкан имаше едно още по-емоционално значение, след като Ботевград днес се прости с основоположника на баскетбола в Ботевград - големият треньор Иван Колев!

Мачът започна отново много трудно за Балкан като нашите имаха само един кош от игра в първите 4 минути на срещата. БУБ Баскетбол поведе с 9-2 в първите минути, но след таймаут Балкан излезе изцяло промнен и отвърна със серия 10-2, за да стигне до обрат две минути преди края на периода. Последваха оспорвано минути като и двата тима изпуснаха доста стрелби и допуснаха грешки, а първия период завърши при равенство 13-13. Стефан Михайлов вкара първата тройка за Балкан с начало на втората част, за да върне отново предимството ни. Постепенно Балкан започна да покачва разликата на 4,5 точки, но столичани се държаха близо, след като хвана доста борби в нападение. В средата на периода БУБА обърна отново след добра успеваемост от стрелбата, но тройка на Хрисмир Маринов върна водачеството на нашите. Последваха няколко смени на водачеството и на почивката Балкан замали минимален аванс от една точка при 34-33. Второто полувреме започна с две поредни тройки на съперника, с който той излезе напред с 6 точки. Дълго време Балкан беше догонващ в резултата, но след това направи серия 7-2 и ударен щурм във финалните две минути, в които за първи път поведе с разлика от 15 точки. БУБА обаче успя да върне две бързи тройки и след третия период преднината на нашите остана 9 точки при 57-48. Четири минути преди края на мача Балкан направи преднината си 20 точки и въпреки опитите на съперника нашите запазиха докрай аванс, за да спечелят титлата на България!

Илиян Пищиков бе най-резултатен за успеха с 28 точки 7 борби. 12 отбеляза гардът Хрисимир Маринов, а 10 Иван Христов.


Източник: balkan-basket.com

Коментари (3)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Август, 17:15

    Браво ЮНАЦИ.

  • Отговори (7) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Август, 17:16

    Браво БАЛКАНЦИ.

  • Отговори (3) (0)
    3. добавен от: Анонимен 13 Август, 22:03

    Браво за Виктория и за момчета! Всеки труд се увенчава с успех! Шампиони, шампиони !Вики, ти си винаги победител!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete