Петък, 26 Април 2024, 09:43

Балкан удари и третия отбор в групата във ФИБА Къп

30 Октомври 2018, 22:23
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1344 1


Балкан записа трети пореден и то убедителен успех във ФИБА Къп и е все по-близо до класиране във втория етап в надпреварата. Тимът на Небойша Видич надигра като домакин белгийския Белфиус Монс-Ено със 78-66 , след като контролираше двубоя почти през цялото време. Това бе трети мач, в който Балкан печели с двуцифрена преднина. Най-голямата преднина в мача достигна 14 точки, като гостите се бореха до последно като за кратко в последната част свалиха до една точка разликата, но не успяха да стигнат до обрат.

Балкан остава едноличен лидер в група В с три победи и нито едно поражение, а за тима на Даниел Гуталс това бе трета загуба. Другият мач от групата между Цмоки Минск и АЕК Ларнака е утре от 17:45 часа. В следващия кръг от ФИБА на 7 ноември Балкан приема у дома АЕК Ларнака, а преди това нашите гостуват на Спартак Плевен в двубой от пети кръг на НБЛ.

Гостите започнаха малко по-добре двубоя, но след добра игра на Митко Димитров и Хопкинс Балкан изравни в резултата. Вторият период започна с две поредни тройки на Венци Петков и силно включване на Хопкинс, след което нашите се откъснаха за първи път със 7 точки напред. Последваха няколко грешки на Балкан, но три поредни тройки на Крис Минков и Мулалич вдигнаха аванса ни на цели 14 точки при 36-22. Гостите затвориха втората част със серия 11-2 , за да намалят до 5 точки пасив на почивката при 33-38. Балкан направи отново двуцифрен актив след подновяване на игра, но позволи на съперника да се върне в мача и да намали до една точка в началото на последния период при 56-57. Силно включване на Брендън Браун увеличи преднината отново на 7 точки. Нашите заздравиха защитата и не позволиха на съперника да се доближи повече от това, за да спечелят мача.

Александър Гаврилович пропусна двубоя заради административни пречки.

Най-резултатни за успеха с по 15 точки бяха Микейл Хопкинс и Брандън Браун. Димитър Димитров има 11, а 10 добави Венцислав Петков. Нотово попълнение Александър Гаврилович пропусна двубоя заради административни пречки.

За Белфиус Монс Ено с 19 точки е Крис Джоунс.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (1)

  • Отговори (7) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Октомври, 22:31

    ЧЕСТИТА победа БАЛКАНЦИ!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete