Петък, 26 Април 2024, 15:45

"Балкан" взе победата в луд мач с четири червени картона

25 Ноември 2017, 16:20
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2661 11


Футболистите на "Балкан" (Ботевград) се наложиха над последния в класирането "Ботев" (Ихтиман) с категоричното 3:0. Срещата бе  от последния 17 кръг от есенния полусезон на Югозападна Трета лига . Това, което ще се запомни обаче, е не резултатът, а картоните, които главният рефер Младен Пенев раздаде. Голяма част от неговите решения бяха дискусионни, а това допълнително покачи напрежението в срещата. Точни за "Балкан" бяха Ивайло Цветанов в 52-ата минута, Иван Редовски в 80-ата и Ивелин Данчев в 90-ата.

През първото полувреме зрителите не станаха свидетели на най-качествения футбол. Може би с оглед на класирането на двата отбора това изглеждаше съвсем в рамките на нормалното. "Балкан" имаше леко превъзходство, но то не бе достатъчно за попадение. Домакините изпуснаха няколко хубави възможности, първата от които дойде в 7-ата минута. Тогава Денис Мартинов се размина с топката, след като получи хубаво центриране от корнер. В средата на полувремето Ивелин Данчев напредна по левия фланг и подаде фалцово за Ивайло Цветанов. Точно когато изглеждаше, че ще прониже мрежата на "Ботев", той се засуети и балканци изпуснаха нова хубава възможност за гол преди почивката. Мачът вървеше съвсем спокойно и нищо не предвещаваше четирите червени картона, с които завърши двубоят.

През второто полувреме, "Балкан" излезе тотално преобразен. Играчите бяха решени да вземат своето на всяка цена и заиграха много по-агресивно. Този подход доведе и до първия червен картон. След като играч на "зелените" бе фаулиран точно пред наказателното поле, се стигна до изпълнението на пряк свободен удар. Играещият треньор и капитан на "Ботев" (Ихтиман) Валери Свиленов бе изгонен, след като получи втори жълт картон. Това, което провокира главния рефер, беше оспорването на неговото решение относно къде да застане стената. Така гостите останаха с 10 души на терена. Няколко минути по-късно Ивайло Цветанов вкара за "Балкан" и усложни още повече ситуацията за ихтиманци. Вероятно в опит да компенсира спорния картон, главният съдия Младен Пенев вдигна червен картон и на загряващия Борис Райчев от "Балкан", а напрежението започна да се покачва. "Зелените" можеха бързо да решат мача, след като Ивелин Данчев се откъсна сам срещу вратаря, но младият страж на гостите  - Цветелин Петков уверено спаси. В 73-ата минута Ивайло Цветанов също бе пратен под душовете, след като главният артбитър прецени, че е извършил нарушение без топка и му показа директен червен картон. Мачът стигна момент, в който съдийските отсъждания превърнаха един футболен двубой в комедийна драма. Кулминацията на сюжета дойде 3 минути по-късно, когато бе изгонен нов състезател, този път на "Ботев (Ихтиман) - Любомир Николов. В последните 10 минути за футбол вече трудно можеше да се говори. Все пак в 80-ата се случи нещо красиво. Иван Редовски напомни за своите най-добри години, след като вкара втори гол за отбора си. Той прояви изключителна индивидуална класа, след като първо се освободи брилянтно с едно докосване, а след това хладнокръвно излъга стража на гостите и вкара. В самия край на срещата, Ивелин Данчев подпечата присъдата на ихтиманци, след като ги наказа с хубав гол с глава.

Това бе последен мач за балканци от есенния полусезон на Югозападна Трета лига. Тимът остава на 15 място с актив от 18 точки ( 4 победи 6 равенства и 7 загуби) и голова разлика 31-35.




Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 17:05

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 17:49

    Браво Балканци

  • Отговори (2) (0)
    4. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 17:57

    Браво на този, който е написал статията.

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 20:58

    Браво на всички от БАЛКАН .

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: fen na balkan 25 Ноември, 20:58

    bravo mom4eta

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 21:32

    Бaлкaн им го нaлузи яко на тия ,голям бой ядохa ,заминахa си след урокa по футбол .

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 21:33

    По скоро беше артистично шоу а не футбол

  • Отговори (1) (1)
    9. добавен от: Анонимен 25 Ноември, 23:53

    Brawo Vensa:D

  • Отговори (1) (2)
    10. добавен от: Анонимен 26 Ноември, 13:09

    Ботевград ликува от радост. 15-то място от 18 отбори.Браво Балканци, юнаци! Браво Редак!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete