Събота, 27 Април 2024, 00:09

Балкан загуби драматично от АЕК Ларнака

7 Ноември 2018, 22:01
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1471 5


Балкан пропусна шанс да се класира директно още днес във втората фаза от турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът ни отстъпи драматично със 77-78 на АЕК Ларнака, но запазва първа позиция с актив 3-2,а съперникът е с баланс 2-2 наравно с Цмоки Минск, четвърти е Белфиус с 1-3. Предстоят две поредни гостувания на нашите като следващото е на 14 ноември срещу Цмоки Минск. В следващия кръг на 14 ноември Балкан гостува на Цмоки Минск в Беларус.

Мачът започна оспорвано, но след добра игра на хърватина Шкифич АЕК Ларнака поведе в резултата. Две точни стрелби от тройката на Венци Петков и Танскли доведоха мача до равенство.Нашите позовлиха гарда на гостите Кайл Виналес да стана главно действащо лице и след няколко поредни успешни пробива на Кайл Виналес АЕК поведе с 4 точки след първите 10 минути на мача. Нашите започнаха добре втория период и малко след началото на частта стигнаха до обрат като запазиха малка преднина. Три минути и половина преди края на първото полувреме Хопкинс падна след опит за забивка и бе сменен. Балкан обаче поведе с 46-40,но след серия 7-0 за гостите отново обърнаха нещата в своя полза и на почивката имаха минимален аванс от точка.

Третата част бе доста оспорвана като Балкан имаше лека преднина от 2,3 точки, но не успяваше да се откъсне с повече. Така след 30 минути съперникът отново ба напред с минимален аванс при 61-60. Дълго време в последния период АЕК поддържаше лека преднина, а две поредни тройки на Танскли и кош на Хопкинс Балкан отново се върна напред за първи път в четвъртата след при 73-71 четири минути преди края на мача. Нашите запазиха лека преднина в последните две минути на мача. 30 секунди преди края гостите изравниха при 77-77 и последва таймаут за Балкан. След него бяха отстъдени 5 секунди на Хопкинс. След таймаут и за гостите Хопкинс извърши пето лично наруешние, а Верееемко застана на наказателната линия и даде точка аванс на АЕК за 78-77. 04.6 секунди преди края нашите имаха атака, но не успяха да реализират и загубиха мача.

Източник: http://balkan-basket.com

Коментари (5)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 22:26

    Не е свършил света. Давайте напред момчета, ние сме до ВАС.

  • Отговори (5) (3)
    2. добавен от: Анонимен 7 Ноември, 22:30

    Айряните Балкан тръгнаха като аслани, тръгнаха си като...

  • Отговори (0) (4)
    3. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 08:29

    Много си прост 2 .Така е в спорта. Винаги има победители и победени. Нашите момчета не са имали късмета да са първи, но дано се по учат от грешките и да започнат да побеждават. Стига да ги оплюване, а да им дадем кураж, като ги подкрепяме.

  • Отговори (3) (2)
    4. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 09:13

    2/ кои ваши момчета?Тези дето ви напускат след една година или тези дето ги оплювате като паднат?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 14:31

    Загубата беше заради треньорска грешка

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete