Петък, 26 Април 2024, 10:47

Балкан започна с важен успех в Кипър турнира за Купата на ФИБА Европа

17 Октомври 2018, 22:14
(1) (2)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1220 1


Балкан започна с важна победа турнира за Купата на ФИБА Европа. Тимът на Небойша Видич надигра като гост кипърския шампион АЕК Ларнака със 79-68, след като водеше през целия мач. В следващия мач на 24 октомври (сряда) нашите посрещат у дома Цомки Минск, който победи Белфиус Монс-Ено с 89-82 в другия мач от група В.

Двубоят в спортен център “Китион", както и на всички мачове от ФИБА Къп днес, започнаха с минута мълчание заради внезапната смърт в събота на генералняи секретар на ФИБА Патрик Бауман.

Нашите започнаха силно и след добро включване на Микейл Хопкинс поведоха т с 9 точки още в срадата на първия период при 18-9. Две поредни тройки на гарда Виналес и наша грешка върна домакините в мача, които свалиха пасив до 2 при 16-18. Все пак нашите отново вдигнаха водачество и затвориха първия период със 7 преднина. Втората част започна с тройка на Венци Петков и 10 преднина за нашите. В този момент домакините направиха серия 9-2 и удържаха нашите близо 3 минути без кош, за да намалят пасив до 3 при 29-32. Последва таймаут за Небойша Видич, след който Брендън Браун вкара тройка, но и домакинтие веднага я върнаха. За кратко домакините намалиха до една, но Хопкинс веднага увеличи преднината ни. Така до почивката нашите съхранина преднина от 6 точки.

Крис Минков даде добър ход на Балкан в началото на второто полувреме, за да му помогне да задържи аванс. Раазликата скочи до 9 в наша полза в средата на периода, но Бигс и Веремеемко държаха своите в мача. Тройка на Венци Петков и кош на Ефианай намалиха шансовете им, но тройка с табло на Созополис свали на 6 след 30 минути игра. 4.42 минути преди крач на мача дойде критичен момент, в който АЕК Ларнака свали изоставане до 3 точки при 63-66, но съперникът пропусна тройка, с която можеше да изравни. Браун бе фаулиран и вкара и двата, за да покачи до 5. В този момент Балкан наложи тотално доминация и след важна тройка на Венци Петков и забивка на Митко Димитров поведе за първи път с двуцифрена разлика при 74-63 и спечели мача.

Най-резултатен за успеха с 19 точки и 9 борби бе Микейл Хопкинс. Брендън Браун отбеляза 14 и направи 8 асистенции, а с 13 завърши Венцислав Петков, който бе 4/6 от тройката.

Над всички за съперника с 20 точки бе Тайрън Бигс, а 11 отбеляза гардът Кайл Виналес.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 13:31

    Честита победа момчета! Да сте живи и здрави и по-често да ни радвате с такава игра!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete