Петък, 26 Април 2024, 12:05

БАЛКАН завърши с победа над Ямбол редовния сезон в НБЛ

17 Април 2021, 19:32
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 712 0


Балкан завърши с победа редовния сезон в НБЛ. Тимът на Йовица Арсич спечели у дома над Ямбол със 101-77 и постигна трета победа над този съперник през сезона. Тимът на Тони Дечев имаше предимство само в първата част като след това "зелените" контролираха двубоя и повече от 25 минути водеха с двуцифрена разлика. Нашите завършат редовния сезон на трета позиция с актив 17-7 като ще срещнат шестия в класирането на четвъртфинал, който предстои да стане ясен след като се изиграят всички срещи тази вечер. Ямбол е седми и ще срещне втория - Левски Лукойл.

Извън състава за Балкан днес бе Станимир Маринов.

Срещата започна оспорвано като Ямбол поведе за кратко в първите минути при 7-10. Играта продължи да върви кош за кош в ответните минути като двата тима стреляха с добър процент, а за първи път в края на периода Балкан направи по-голяма преднина от 7 (21-14). Тройка на Уилямс скъси дистанцията отново, но Тауан Ейджи и Давонтей Джордан се включиха добре за “зеление” от пейката. Тройка на Крис в последните секунди на частта дадоха и най-голямото предимство от 10 след първата част. Николай Грозев също даде подем в играта на шампионите, които стреляха с над 70% от средно разстояние през първото полувреме. Така още в края на втората част направиха преднината си 20 точки (46-26).

Ямбол започна второто полувреме със серия 5-0, за да свали на 12 точки, а Аврамов върна тройка в този момент. Лилов опита да върне Ямбол напред, намалявайки до 9 пасива на своите при 61-52, но Балкан отвърна веднага със серия 12-2 за по-малко от две минути, за да качи отново до близо 20. Третата част приключи с +15 за домакините (74-59). Митко Димитров и Аврамов направила силна серия от тройката в началото на последната част, за да вдигнат сериозно преднината на Балкан и до края нашите водеха спокойно нещата. Сто и първата точка на шампионите пък вкара 16-годишняит Илиян Пищиков, който наниза тройка за край на мача.

Източник: balkan-basket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete