Събота, 27 Април 2024, 01:05

Барманът е лицето на едно заведение

6 Февруари 2012, 18:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2427 1


По повод световния ден на бармана екипът на „Балканец” се срещна с един бивш барман. Вижте какво сподели той за плюсовете и минусите на професията:
 
Николай Маринов е на 44 години. В началото на 90-те години мъжът започва да работи като сервитор. Тогава е едва на 22 години. По това време заведението, в което работи го отвежда до бара. „ Барманът трябва да е преди всичко усмихнат, приятен, дори артистичен. Той е лицето на едно заведение”, казва Николай и не скрива вълнението си от спомените. От човекът зад бара според мъжът зависи настроението на хората, убеден е Николай.
Той сподели, че отново би практикувал тази професия, стига да е с 20 години по – млад. И ни убеждава, че да си барман е весело, но трябва и да обичаш това, което правиш. Иначе няма да се получи. 
Според Николай макар и приятна професията си има и минуси. Най – големият от които е когато някой клиент посети заведението, поръча си коктейли и накрая не си плати сметката. 
И като всяка една професия си има и положителни страни. За Николай това е бакшишът, който клиентите оставят, когато са доволни от обслужването. Именно то – обслужването днес не е на това ниво, на което е било преди години. 
Сега години след като приключва със заведенията мъжът се занимава с продажбата на хранителни стоки. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete