Събота, 27 Април 2024, 07:50

Баскетболният отбор на ПГПЧЕ "Алеко Константинов"- втори на Републиканското по баскетбол

1 Юли 2019, 11:24
(0) (1)
Правец - Спорт
Прочетена: 2275 0


Ученическият отбор по баскетбол от ПГПЧЕ “Алеко Константинов“ гр.Правец се класира на второ място на Републиканските финали за ученици от 8-ми и 10-ти клас. Надпреварата се проведе от 20- ти до 23- ти юни в град Търговище.

Отборът от Правец с треньори Георги Велчев и Веселин Тодоров се класира на второ място, след оспорван финал с тима от ПМГ “Атанас Радев“ гр.Ямбол. В републиканското първенство взеха участие 10 отбора, които бяха разделени в 2 групи.

„Попаднахме в тежка група със много силни отбори. На финала срещу учениците от Ямбол играхме без двама от най- добрите ни състезатели, единият от тях е Дамян Минков, който играе за националния отбор. Другият ни ключов играч, който не успя да участва заради контузия е Слави Василев.“ – разказва Георги Велчев.

Групата в която участва отбора на ПГПЧЕ“Алеко Константинов“ бе съставена от следните отбори: ПМГ“Атанас Радев“- Ямбол, испанската гимназия „Мигел де Сервантес“- гр.София, ППМГ „Екзарх Антим I”- гр.Видин, търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“- гр.Варна. Тимът на Георги Велчев и Веселин Тодоров успя да надвие всички свои съперници от групата. Момчетата от Правец изиграха и силен полуфинал срещу ГПЧЕ“Ромен Ролан“- гр.Стара Загора, но след финала с отбора от Ямбол се класира на второ място.

Отборът на ПГПЧЕ“Алеко Константинов“ бе съставен от играчите: Георги Маринов, Мариян Хубанов, Ерик Кирилов, Михайл Димитров, Георги Василев, Иван Янков, Ерджан Терзи и Мартин Величков.

На републиканското в Търговище състезателите от Правец получиха сертификати за участието си на Световното ученическо първенство по баскетбол, което се проведе на остров Крит- Гърция през април тази година. Там момчетата заеха 13- то място. Сертификатите бяха връчени от г-н Христо Андреев- бивш началник на РУО- София област и член на БАСУ(Българска асоциация спорт за учащи).



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete