Петък, 26 Април 2024, 17:12

Бе открита ремонтирата репетиционна зала в НЧ "Иван Вазов-1947", град Костинброд

13 Февруари 2020, 18:24
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 845 0


На 8 февруари се откри ремонтираната репетиционна зала, предназначена за Танцов състав „Зорница“ в НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд.

През пролетта на 2019 година се реализира проект в читалището по Държавен фонд „Земеделие“, с дейности като ремонт на покрив, мазилки и облицовки на стрехи, монтаж на нови улуци и водостоци, демонтаж и монтаж на прозорци, врати и капаци, и подменена дограма на цялото читалище.
Община Костинброд през есента на 2019 година извърши довършителни дейности по фасадите на читалището след успешно приключения проект.

А към днешна дата, с доброволен труд, работа в екип и спонсори, се освежи репетиционната зала на читалището. Община Костинброд закупи материали за изолацията. Два местни строителни магазина помогнаха с материали и латекс, а читалищните дейци успяха да ремонтират, боядисат стените и освежат цялостната визия на залата.

Всяка събота и понеделник същата тази зала е препълнена от млади хора, даващи всичко от себе си да създадат най-впечатляващия шопски народен танц и да донесат награда за своето читалище и за своя роден град.

36 момичета и момчета танцуваха „Шопска сюита“ и репетираха за предстоящия Великденски концерт и Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“. Тяхната ръководителка - Мария Цветанова за миг не ги остави да отдъхнат. 

С няколко думи, с обръщение към децата, г-жа Седефка Николова – секретар на НЧ „Иван Вазов-1947“ заяви, че тази обновена репетиционна зала е благодарение на общите усилия на ръководството на читалището, на общинска администрация-Костинброд и не на последно място – ръчният труд на всички доброволци, помогнали залата да е в този й вид.
На едночасовата репетиция и откриването на залата присъстваха и г-жа Бистра Боянова – PR на община Костинброд и г-н Тодор Тодоров – редактор и фотограф на информационен бюлетин „Костинброд“.
Община Костинброд прави всичко необходимо централната културната обител да бъде все по – привлекателна, все по- съответстваща на новия градски площад и паркингите, които бяха направени около читалището. Но за да има дух, сърце, живот са необходими хора! Хванати за ръце млади хора! Защото народният танц е магия за душата и опиат за тялото. Защото народните танци са сила за духа на цялата нация.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete