Събота, 27 Април 2024, 08:12

Бездомни кучета нападнаха хора

15 Ноември 2017, 23:46
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2005 2


Две нападения от глутници бездомни кучета над хора в село гара Елин Пелин се случиха от началото на седмицата. В понеделник мъж, прибиращ се от работа, е пострадал на автобусната спирка в селото, след като 3-4 големи кучета, приличащи на каракачанки, са го нападнали. Днес отново е имало нападение на кучета в същия район, като този път жертвата е дете. Бездомните кучета в общината непрекъснато се увеличават, като за никого не е тайна, че бусове, идващи от други населени места, изсипват кучета в района на Елин Пелин. Освен това местни стопани доста често не полагат особени грижи за домашните си любимци, които необезпокоявани напускат дворните места, които обитават и започват да се размножават безразборно.
На фона на случващото се няколко бездомни кучета бяха отровени с антифриз, а клипчета със смъртта им обиколиха социалните мрежи. Действия, които не се случват за първи път в общината. Отравянето с антифриз е изключително жесток начин за убиване на кучетата, които се мъчат няколко дни преди да настъпи леталния изход. За подобни действия наказателния кодекс предвижда затвор до три години и парична санкция от 1000 до 5000 лева.
Община Елин Пелин е безсилна да се справи с проблема. Макар да е записано в Наредба номер 1 на общината, че регистрацията на домашните кучета е задължителна, много малка част от тях са регистрирани. Строеж на приют за безстопанствените кучета е доста скъпо начинание, което на този етап общинската администрация не предвижда. Очаква се все пак да бъде сключен договор със съществуващ приют, който да залови и кастрира бездомните кучета, след което да бъдат върнати на улицата отново. За агресивните кучета би трябвало да се приложи евтаназия. Дотогава обаче община Елин Пелин ще прилича по-скоро на джунгла, в която само по-силния оцелява.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 08:38

    Супер

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Омбре 16 Ноември, 19:17

    Всяко куче на улицата да бъде приспано!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete