Петък, 26 Април 2024, 23:45

Благодарност към полицаи от РУ- Своге, погрижили се за тежко болен възрастен мъж

31 Октомври 2018, 14:51
(1) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1308 0


Собственикът на дома за възрастни хора в с. Свидня г-жа Петя Зарева изказва специална благодарност към двама служители на РУ- Своге за проявената от тях човечност и съпричастност.

В писмо до началника на РУ-Своге г-жа Зарева благодари на двама полицейските служители Мария Димитрова и Димитър Христов, които открили напуснал дома възрастен обитател, погрижили се за него предвид тежкото му здравословно състояние и го върнали обратно в дома.

Публикуваме съдържанието на писмото:

"На 13.10.2018г. след 21ч. човек от моите домуващи е успял да напусне дома без знанието на персонала, като е свалил комарника от прозореца и е прескочил оградата. Господинът е подвижен, но е в тежко здравословно състояние след множество инсулти. Не говори и е с когнитивни нарушения.
Дежурният патрул го е засякъл по пътя за с. Искрец и го е върнал в дома.
Изказвам огромната си благодарност към Мария Димитрова и Димитър Христов, които не само съвестно са си изпълнявали професионалните задължения, а са проявили човечност и съпричастност. Стоплили са го, закупили са му вода и познавайки добре територията на общината, са се досетили, че е от дома за възрастни хора.
Този екип е предотвратил, както моите притеснения, така и евентуален не добър край за домуващия човек с оглед на състоянието му.
Обществото ни обикновено е свикнало да дава гласност само на негативни новини и да отправя укор към органите на реда. Има много съвестни професионалисти в системата на МВР и аз не веднъж съм се убеждавала в това и съм получавала помощ и съдействие.
Благодаря Ви!", пише в писмото си Петя Зарева.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete