Петък, 26 Април 2024, 13:19

Борислав Витков- международен съдия на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пловдив

29 Август 2015, 13:40
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2928 8


Точно в 09.00 часа в четвъртък  – 27 август започна Световното първенство по Таекуон-До I.T.F. в Пловдив. Финалите са тази вечер, но официално първенството приключва утре - 30 август. В него участват 850 състезатели от 80 държави, които за първи път изпробваха новопостроената многофункционална зала „Колодрум“. Тя ще бъде официално открита утре от премиера Бойко Борисов. Това съобщи за balkanec.bg Борислав Витков от клуб „Таек Кион” Ботевград, който е в качеството си на международен съдия клас „А” на Световното първенство.


Борислав Витков е един от 5-мата съдии от България и е такъв от 2000–та година. България е за трети път домакин на световно първенство, което е изключително рядко явление и доказва авторитета на българите в този спорт в международните среди, коментира ботевградският съдия.

България има световен шампион от първенството и това е Рами Шау от Благоевград, който спечели титлата в категория над 85 кг. Дебютантът при мъжете Рами Шау се наложи на финала над украинеца Баграт Адамия. Бурно подкрепян от феновете, Рами получи 3 от съдийските гласове в своя полза срещу 1 за противника. По думите на Витков състезателите са много добре подготвени и надпреварата е много ожесточена.

„Нашият световен шампион премина през много елитни играчи от Русия и Корея. Що се отнася до решението България да бъде домакин на Световното първенство, това е защото България все по-често се споменава с уважение като страна, където този спорт е на много високо ниво. Доказателство за това е и избирането на Марио Богданов за вицепрезидент на Международната федереация по Таекуон-До ITF”, каза още нашият съдия Витков.  

Българският национален отбор ще бе представен от 7 мъже и 13 жени, като състезателите ни имат сериозни шансове за медали в повечето дисциплини. От Ботевград няма участници, тъй като клуб „Таек Кион” няма състезатели в категориите, каза още Витков. Световното по Таекуон-До I.T.F. трябваше да се състои в Корея, но впоследствие се решава да е  в България. Подготовката за него тече от една година , допълни нашия съдия.      

Броени часове преди старта на Световното първенство се проведе 25-ия Конгрес на Международната федерация по Таекуон-До ITF. За вицепрезидент на централата бе избран Марио Богданов, който е шеф на родната федерация по Таекуон-До ITF. За избирането му на високия пост се стигна след пълно единодушие на делегатите, които бяха 150 човека от 81 държави. Световната централа има и нов президент. Отново с пълно мнозинство беше гласувано доверие на Ри Йон Сон от Северна Корея, който ще бъде новият шеф в следващите 5 години. Досегашният председател проф. Чанг Унг ще бъде почетен президент.

Още един българин бе избран на ръководна длъжност. Вергилий Ситнилски е вицепрезидент на Съдийската комисия към Европейската федерация Таекуон-До ITF. Делегатите похвалиха родната федерация за перфектната организация около Световното първенство, а проф. Чанг Унг в своето слово нарече предстоящия шампионат исторически, а страната ни - прекрасен домакин.      

Източник: balkanec.bg

Коментари (8)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Август, 15:54

    Haha ITF be opravete si greshkata!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Август, 17:34

    Дам ITF , инак реклама на Трънски :)

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Август, 18:14

    ITF...поправете
    Световно по WTF надали ще видим в България

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Август, 19:22

    Успех!!!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 29 Август, 21:35

    850 състезатели от 80 държави. Кажи речи по 11 от държава. България е с 20. От 3 града, в които клуба има групи и печелят всички състезания няма категории. Нещо не ми се връзва. И все пак пожелавам успех.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Август, 23:45

    Браво, Боби! Поздравления!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 31 Август, 01:00

    Nomer 3 shte vidim mishko nasrana, spokoino!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 31 Август, 08:20

    До номер 5 клуба Таек-Кион няма състезалите при мъже и жени, има само при деца и юноши, затова нямаме представители

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete