Петък, 26 Април 2024, 12:56

Ботевградчанинът Милчо Дилов трети на Световно първенство по комбат рестлинг в Румъния

21 Октомври 2019, 20:07
(4) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 3550 4


Един от най-перспективните млади бойци от Ботевград, Милчо Дилов, се представи силно на Световното първенство по комбат рестлинг за мъже, провело се в Букурещ, Румъния на 19 октомври. 20-годишният ботевградчанин се впусна в надпреварата в категория до 74 кг. и се отчете със силна игра, която му донесе трето място и бронзов медал. Милчо премери сили срещу представител на Италия в първата си среща и след победа по точки, срещна състезател на САЩ в 1/2 финалите. Там ботевградчанинът бе спрян от американския си опонент, което го остави на 3-ото място. Комбат рестлинга е стил, наподобяващ граплинга, като се толерира борбата, а някои от ключовете не са позволени за употреба. Именно в стила граплинг само преди две седмици младият спортист постигна 2-о място на турнир в София. 


Милчо Дилов е шампион на турнири по ММА и граплинг и към момента се състезава за СК ”Martial Animals". Първите си стъпки в бойната зала прави в ботевградския клуб "Мемфис" под ръководството на треньора Николай Петров. Именно там Милчо получава базисните си знания и натрупва опит, а в същото време и успехи. Неговият вече бивш треньор не пропусна да поздрави стария си възпитаник в социалните мрежи, изразявайки щастие и задоволство от успехите, които младият боец жъне.


Към момента Милчо Дилов е студент във 2-ри курс със специалност "ММА" в Национална спортна академия. 20-годишният талант бе напът да запише и дебют при професионалистите, но тежка травма в областта на коляното го извади от сметките. Боецът от Ботевград скъса менискус и се подложи на операция, която му коства солиден период на възстановяване. Сега обаче изглежда младият спортист е задгърбил лошите спомени и е по-мотивиран от всякога да постигне своите цели.


Ето и думите на Милчо, специално за balkanec.bg:


"Това бе съвсем нов стил за мен и трябваше бързо да навляза в нещата. Една от основните ми цели преди състезанието беше обвързана с влизането ми в категорията. Надявах се да покажа добра игра. Предстои ми още работа. Имам планове и за професионалния ринг, но всичко с времето си. Готов съм да извървя дългия път. В момента съм концентриран за следващата си изява, която ще бъде след около месец на турнир по кикбокс в Сърбия"


В спортния календар на Милчо Дилов до края на годината предстоят и още 2 прояви. Ботевградчанинът ще вземе участие в турнир по ММА веднага след изпитанието си в Сърбия, а през месец декември планува отново да премери сили в граплинга. 



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 21:19

    Жив и здрав и много други успехи

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 21:29

    Ее поне един от 131 да става за нещо

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Приятелка 21 Октомври, 22:45

    Браво прекрасен Милчо! Нали знаеш само напред и нагоре!

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 22 Октомври, 07:10

    Браво само успехи ти желая

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete