Петък, 26 Април 2024, 15:22

Бунт в структурите на социалистите срещу новия областен управител

17 Юли 2013, 11:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4208 7


”БСП-София област категорично не приема назначението на Областен управител  от ДПС и настоява да бъде ревизирано решението на правителството на Република България.” – се казва в нарочна декларация на 22-те общински организации от Софийска област, до ръководството на БСП. Декларацията е била разгледана снощи на парламентарна група. Социалистите от София област са настояли ръководството на БСП да изиска преразглеждане на решението на МС от 12 юли 2013 г. „Позицията Областен управител да бъде заета от човек, доказал своя професионализъм, чиято личност няма да навреди на правителството на Пламен Орешарски и БСП и да предизвика укори по отношение на морала, на каквито сме свидетели в последния месец.” – се казва още в документа.
 
Не е тайна, че най-потърпевши от назначаването на Емил Иванов за областен управител, са структурите на социалистическата партия в София област. Повече от 20 години БСП не е имала свой представител на тази позиция, въпреки резултатите от различните местни, парламентарни и евроизбори. Според информация на Balkanec.bg всичките 22 организации и кметове на БСП в София област още преди месец са подписали и изпратили до ръководството на партията позиция, в която заявяват категорично желанието си областния управител да бъде социалист.
 
През последния месец депутатите от областта Корнелия Нинова и Кирил Добрев бяха на совалки в по-голямата част от общините, където им се е наложило да обясняват решенията на партията по спорните кандидатури на Пеевски и Иванов. Вчера вечерта на заседание на парламентарната група на социалистите Нинова и Добрев са настояли решението на МС от петък да бъде преразгледано, като са подкрепили исканията си с позицията на всичките партийни организации и червени кметове в София област. Разговорите са били разгорещени и в крайна сметка се очакваше днес в пленарна зала социалистите да не подкрепят освобождаването на Емил Иванов от мястото му на народен представител.
 
Във Фейсбук друг народен представител на БСП Георги Кадиев написа: "Вчера на заседание на парламентарна група на БСП по мое предложение групата гласува официална позиция, че не приема назначението на Емил Иванов за областен управител и предлага на премиера Орешарски да оттегли номинацията. Днес по неясни причини само 4 народни представители гласуваха против. Гласувах против, защото не искам да чертаем нови разделителни линии в обществото. Продължавам да мисля, че вчерашното решение на парламентарната група на БСП е правилната позиция”.
 
Изминалите избори показаха категорично, че ДПС е 6-та политическа сила в областта, като пред нея освен БСП и ГЕРБ, са и основните й антиподи - АТАКА, НФСБ и ВМРО. Над 30 хиляди е разликата в гласовете в полза на БСП, а над 16 хиляди е разликата в полза на Атака, НФСБ и ВМРО в сравнение с вота за ДПС – коментираха за balkanec.bg запознати с казуса.
 
Въпреки това днес НС прекрати пълномощията на народния представител от ДПС Емил Иванов по негова молба. "За" гласуваха 84 депутати, против бяха четирима, седем се въздържаха.
 
„Новите герои” обект на протести

Още в понеделник наред с протеста „на кафе пред парламента" срещу правителството, граждани протестираха и пред областната управа на София област заради назначаването на депутата от ДПС за губернатор, като залепиха стикери на бившата застрахователна компания ВИС 2 на вратата й. По-рано пред Нова телевизия политологът Антон Тодоров изрази твърдение, че новият областен е бил представител на ВИС 2 в Своге.
 
Протестите са и срещу влизането в парламента на следващия в листата на ДПС Александър Методиев-Сали. Наред с множеството скандали, свързани с ромския лидер в годините, в последните дни излезе информация, че Александър Методиев владее криминалното „Енерго” в циганската махала на Самоков.
 
"ДПС ще оттегли всеки свой кадър от управлението, ако има дори едно доказателство, което да подкрепи съмненията за съответната личност”, декларира във вторник Лютви Местан пред Дарик радио. Същия ден в."Сега" публикува данни от доклад на Сметната палата от 2010 г., в който са констатирани скандални замени и продажби, извършени през първия мандат на Емил Иванов като областен управител.  Зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев също защити кандидатурата. "Емил Иванов е бил кмет, депутат, областен управител, проверява се, няма нито едно дело, няма никаква осъдителна присъда", каза Цонев пред БТВ.


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Юли, 13:19

    Анархия е цялата история

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Юли, 16:28

    Поредния депесарски крадлив ш_ _ _ р!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Юли, 21:03

    Uvajaemi pisateli, n epoznavate dobre koi e Emil Ivanov. Varnetet se vav vremeto predi krivorazbranata demokraciq i prosledete negovoto poteklo. BACHTA MU kiril Ivanov e dalgogodichen kmet na gr. Svoge, parvi sekretar na partiqta, okrajen predsedatel /sega oblasten upravitel/ i parvi sekretar na BKP na sofiiski okrag. Emil e zakarmen s ideite na BKP i poavata mu ot DPS e istinski charj ili lesen nachin za vlizane vav vlasta. Poznavam go ot dete. Zaedno sme ritali topkata po prachnite ulichki na gr. Svoge. Kogato beche kmet tam tolko mnogo se napravi za grada, kolkoto v izminalite godini na demokraciq ne e bilo i zamislqno. Ostavete G-n Emil Ivanov da raboti, za da bade polezen na cqlata Sofiiska oblast. Ne kazvam nichto locho i za Krasi Jivkov. sachto dobre otstoq na posta si. Druga alternativa za tazi dlajnosy nqma. Tova sa hora s vazmojnosti. Qvno ne vi haresvat.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Юли, 22:50

    Не хвали Кр.Живков, по скоро вън „калинките” от властта и честито ни освобождаване от поредното недоразумение във властта и неговото просташко и некомпетентно управление, единственото което може да прави е да се здрависва и хили като варена свинска глава.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Юли, 02:37

    Абе па ли тая свиня турихе тея комунисти бе?
    Мааа им свинска долна - червена сган

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ПОДЛЕЦИТЕ 18 Юли, 08:48

    До 3 не знам колко познаваш Е.Иванов и баща му но тази информация за политическото минало и спортните предпочитания са известни на всички, с това няма как да ни подведеш, виж опита ти за някаква легитимация на Крадльо силно ни прави впечатление, неговата посредственост и некомпетентност също е известна на всички, извършените от него деяния и сигналите за конфликт на интереси са известни, всички ние очакваме въпросното лице да си понесе отговорността и очакваме реакция на прокуратурата.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Юли, 08:55

    Емил Иванов, син на дългогодишния първи секретар на партията в Своге до 1989 г.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete