Петък, 26 Април 2024, 04:31

Чавдар Етрополе срещу Спортист Своге определи късмета на Димитър Хаджиев-изпълнителен директор на клуба

27 Юли 2018, 18:48
(0) (0)
Етрополе - Спорт
Прочетена: 1791 4


В комфортната обстановка на Национална футболна база "Бояна", днес /27.07.2018г./се събраха представителите на отборите от Югозападната Трета лига, за да бъде изтеглен жребия за началото на новата състезателна 2018/2019г. В конферетната зала на прекрасния комплекс бе създадена нужната атмосфера за работа и обсъждане на актуални въпроси, които засягат нови моменти в дейността на всички клубове и които предвиждат сериозни промени по отношение на навлизане на информационните технологии и в срещите от Трета лига. На заседанието присъстваха : Павел Колев-заместник-изпълнителен директор на БФС, Румен Вълков-президент на Аматьорската футболна лига, Валентин Чакъров-председател на Зоналния съвет към БФС-София, Николай Младенов-секретар на Зонален съвет-София, Костадин Стоичков-председател на съдийската комисия към ЗС на БФС.
Тегленето на жребия ръководи г-н Младенов, като за отбора на Чавдар Етрополе в залата присъства Димитър Хаджиев-изпълнителен директор, който изтегли и първия съперник в лицето на "Спортист 2009" Своге-новак в Югозападната Трета лига. Останалите двубой от 1-ви кръг, който ще се играе на 11 август /събота/ от 18.00ч., противопоставят следните отбори:


Септември (Симитли) - Балкан 1929 (Ботевград)
Хебър 1918 (Пазарджик) - Сливнишки герой (Сливница)
Банско (Банско) - Германея (Сапарева баня)
Ботев 1937 (Ихтиман) - Миньор (Перник)
Надежда (Доброславци) - Беласица (Петрич)
Велбъжд (Кюстендил) - Пирин 1941 (Разлог)
Оборище (Панагюрище) - Рилски спортист 2011 (Самоков)
Вихрен 1925 (Сандански) - Марек 1915 (Дупница)


Заседанието продължи с разясненията относно така нареченото Електронно първенство, където всеки клуб трябва да въведе картотекираните футболисти, служебни лица и в качеството им на какви длъжности, информация за футболистите и преди всеки мач да регистрира в електронен вариант: титулярен състав, резерви, съдийска бригада, служебни лица на пейката. Електронното отразяване е нова стъпка в срещите на Трета футболна лига и засега се въвежда само в Югозападната такава, тъй като в нея се състезават най-много отбори със сериозни възможности, капацитет на кадрите и се разчита, че в клубовете има съответните лица за изпълнение на тази информационно-технологична дейност, която съдържа още много други опции. Още едно нововъведение от съвременните потребности на обществото влиза за първи път в аматьорски футбол, което бе представено на заседанието днес, а именно Българският футболен съюз и онлайн стрийминг платформата MyCujoo подписаха тригодишен договор, според който двубоите от Трета лига ще се излъчват в реално време в интернет. В платформата ще могат да се намерят и детайли и статистика от всеки един двубой.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete