Петък, 26 Април 2024, 04:00

Честване 45 години град Костинброд

18 Септември 2019, 12:49
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1021 0


Община Костинброд изненада всички присъстващи и гости със старателно подготвени събития, концерти и инициативи, чиято кулминация беше на 17 септември – денят, в които честваме големия християнски празник Вяра, Надежда, Любов и тяхната майка София.
Тържествената програма, която беше осъществена с подкрепата на Кока Кола ХБК България, започна точно в 20.00 часа на площад „Иван Вазов“ в град Костинброд.
Ники Дограмаджиев - водещ на събитието започна програмата с изчитането на поздравителни адреси от Националното Сдружение на общините в Република България /НСОРБ/, Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Областния координатор на ПП ГЕРБ за София област, Синдикат на българските учители, Държавна агенция за метрологичен технически надзор, ДФ „Земеделие“ –РА и „Максима България“ ЕООД – Т маркет.
Водещият покани на сцената да се качат виновниците за този прекрасен празник. Г-н Трайко Младенов- кмет на община Костинброд, г-н Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК, д-р Атанас Тенев – Председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов, инж. Габриела Георгиева и инж. Теодора Гогова – зам.-кметове на община Костинброд и всички общински съветници, дошли да уважат празника.
На сцената бяха поканени и официалните ни гости г-н Любен Кънчев - зам.-министър на туризма, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината , г-н Николай Павлов – зам.-министър на младежта и спорта, г-жа Росица Иванова- началник на Регионално управление на образованието - София регион, Андрей Иванов – кмет на община Драгоман, комисар Георги Иванов - Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - София /РДПБЗН – София/ и Владица Димитров – кмет на община Цариброд, Република Сърбия.
Мероприятието уважиха и гости от чужбина. От Република Сърбия: г-н Саша Златанов – председател на българско малцинство за община Бабушница, г-н Барт Невеянс – Белгийски партньор на акционерно дружество „Костинброд ЕКО“ и Владица Димитров- кмет на община Димитровград/Цариброд. На събитието присъстваха представители на бизнеса от община Костинброд, г-н Пламен Белчев – представител на сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, който получи от кмета на община Костинброд стъклен плакет „45 години град Костинброд“ за принос и заслуги за развитието на общината ни, секретари на читалища, директори на центрове, училища и детски градини.
Кметът на община Костинброд откри празничния концерт:
„Уважаеми жители и гости на община Костинброд. Честити 45 години, град Костинброд! 45 години на просперитет, напредък и развитие! В Костинброд са едни от най-големите фирми за България и за Европа. Винаги съм казвал: Костинброд е градът на Кока Кола, но вече спокойно мога да казвам: Кока Кола е в града на Император Константин Велики! Успоредно с развитието на Бизнеса и индустриалните зони, Костинброд става все по-притегателно място за живеене. Благодаря на гостите, че ни уважиха и благодаря на всички тук присъстващи костинбродчани, че днес заедно празнуваме празника на град Костинброд! Бъдете здрави!“
След речта на кмета, Юрг Буркхалтер – изпълнителен директор на Кока Кола ХБК беше поканен да поздрави жителите на град Костинброд, а след неговото приветствие г-н Любен Кънчев- зам.- министър поздрави всички присъстващи и изчете поздравителен адрес от г-жа Николина Ангелкова-министър на туризма.
Д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд връчи наградите от конкурса “Млад поет”- 2019г. и поздрави всички жители. Конкурсът „Млад поет“ е иницииран от самия общински съвет – Костинброд, по идея на Димитър Найденов – общински съветник. Първото място взе Моника Георгиева – възпитаничка на Първо ОУ „Васил Левски“. Вече ученичка в 4 клас и само преди ден спечелила наградата „Ученик на годината“, връчена й от нейната директорка г-жа Даниела Борисова.
Пред над 3000 хил. човека за празника се погрижиха невероятните Павел и Венци Венц и Михаела Филева. С техните песни повдигнаха настроението на всички присъстващи на централния градски площад и танцуващи в продължение на 2 часа.
На финала, небето над град Костинброд се озари от 3 минутна прекрасна заря. Програмата на община Костинброд през изминалата празнична седмица беше изпълнена с култура, спорт, фолклор, любов към българското жанрово разнообразие!

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete