Събота, 27 Април 2024, 04:14

Д-р Филип Филев:”МБАЛ ще разширява дейността с гастро пътеки”

30 Март 2012, 10:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4636 0


През миналата година МБАЛ е работила по 108 клинични пътеки. През 2012-та те са  128. Това стана ясно на вчерашната редовна сесия на Общинския съвет.  Д-р Филев съобщи още, че лечебното заведение разширява дейността с нови гастро-пътеки. Той подчерта, че болницата няма просрочени задължения към доставчици.
МБАЛ реализира печалба от 96 хил. лева за 2011 г., която  реинвестира в ремонт на отделения – детско, хирургично и АГО. Към тях са изградени и приемни кабинети. Сто хиляди лева са предвидени за закупуване на 7 апарата за хемодиализата на швейцарската марка „Гамбро”. Управителят д-р Ф.Филев обясни, че водните помпи в хемодиализата не са сменявани от 1998г., когато са закупени без да се съобразява тяхното качество. За новите апарати д-р Филев обясни, че са най-добрите за целите на хемодиализата.
В МБАЛ се ремонтират шест болнични стаи на три етажа. До момента са вложени 400 хил. лв.за нови перално и стерилно помещение. Родилното е оборудвано с кабинет за интензивен кувиоз за 100 хил. Автопаркът на болницата е обновен с 27 местни буса и модерна линейка със съвременно оборудване за 110 хил.лв.
300хил.лв. са средствата за заплати на персонала. Те бяха забавени заради сметки за газ,вода и други, но в момента хората си получават редовно възнагражденията, увери д-р Филев.
По време на сесията управителя на МБАЛ съобщи, че има завишаване на ендокринните заболявания, сред които най-много диабетът.
Общинският съветник от БСП Д-р Веселка Златева попита д-р Филев, защо при такава печалба от 96 хил.лв. е поискал от Общинския съвет 96 хил.лв. за нова тръба на скенера за скопии. Д-р Филев отговори с въпрос, че е очаквал други въпроси от д-р Златева, като каква е заболяемостта, смъртността, по колко клинични пътеки работи лечебното заведение идр.
Д-р Марияна Горгачева попита управителя на здравното дружество какъв е мотивът за намаляването на легловата база в отделението на физиотерапията. Тя постави и други въпроси , като каква е визията на д-р Филев за привличане на вътрешни специалисти в МБАЛ и за текучеството на персонала.
Общинският съветник Цеца Христова заяви, че ако д-р Филев не е бил оглавил МБАЛ, днес болницата е нямало да съществува. Кметът Георги Георгиев  благодари на управителя д-р Филев и заяви, че болницата в Ботевград е една сред 5-те от общо 180 в страната, която работи добре в период на влошаване на националното здравеопазване. Отчетът на МБАЛ за 2011г. бе приет с 22 гласа „за” и 5 „въздържали се”.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete