Събота, 27 Април 2024, 05:46

Д-р Горгачева:"Сесията бе умишлено провалена"

27 Юни 2013, 19:42
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4127 15


Днешното заседание на Общинския съвет протече при траги-комични обстоятелства, след като единадесет общински съветници от опозицията от  името на граждани поискаха, след  предварително депозиране в общинската администрация,  кмета на общината Георги Георгиев да отговори на 11 въпроса, които „Балканец“ публикува вчера. Въпросите са свързани с  общата численост и структура на общинската администрация, какви са сключените договори за външни услуги за обслужване на общината, кога ще бъде проведена процедура по избор на изпълните на обществената  поръчка за сметосъбирането и сметоизвозването, след като тези дейности са възложени на „Еко Ес Мениджмънт“ , кой е автор на проекта за Ротондата и колко струва изграждането й и др. Предварително заложеният Дневен ред бе променен  с изместване на последната точка, свързана с питането, като първа. След един час и половина дебати, трима съветници от ГЕРБ напуснаха залата, с мотив, че се чувстват унизени, тъй като преповториха думите на г-н Георгиев, че въпросите, заложени в питането, многократно са обсъждани и са приети с решения на ОбС. Евгения Иванова, Ради Наков и Николай Велков първи напуснаха малкия салон на читалището. Те бяха последвани от цялата група на ГЕРБ. Поради липса на кворум, председателят на ОбС Йорданка Лалчева закри заседанието и отложи провеждането на сесията за 2-ри юли.
В противоречие на първоначално обявеното от Й.Лалчева, че след отговорите на кмета, ще се даде думата само на един от питащите съветници - д-р Марияна Горгачева, в залата се чуха процедурни изказвания на  трима общински съветници от ГЕРБ, а не от опозицията. По този повод д-р Горгачева заяви „Радвам се, че  гражданите присъстват тук, за да потвърдят, че техните въпроси ще стигнат до разглеждане чрез нас. Не ми бе дадена думата, дали съм доволна от отговорите, но смятам, че  умишлено се стигна до промяна на Дневния ред с цел да се провали сесията. Казано бе от колега от ГРЕБ, че нямаме морал, но морал нямат именно те, напускайки залата“. Съветничката от БДФ Яница Иванова също изрази възмущение от изказването на Йордан Йорданов от ГЕРБ за неморалността в местния парламент. „Ние всички сме избрани от гражданите на Ботевград и нямаме право да пренебрегваме  техните искания за прозрачност, още по-малко да бъдем упреквани от колегите от ГЕРБ и те да напуснат залата.Най-малко г-н Йорданов има право на такива изказвания“.
 След официалното закриване на заседанието, то продължи още 30 минути с пълно присъствие от опозицията и нулево от мнозинството. Главната тема бе обсъждане изграждането на Ротондата и преди всичко символизиращите знаци на нейния купол.


Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Юни, 19:56

    нямат смелост да застанат пред хората и да кажат какви са ги надробили

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Юни, 20:11

    И тук ли започнаха цирковете, като и в правителството. Къде бяха доблестните хора от общинския съвет. Започнаха да ни се подиграват на всички.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Юни, 20:15

    Георгиев се мисли за Бате бойко, пълен смешник си, недей да се ядосваш, че ще получих някой удар бе човек. Отиди си харчи парите на Новачене и недей да се мислиш за господ.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:00

    E,то се занаеше, че така ще стане.Но едно не може да се отрече - обратното броене започна- така ще продължим на всяка сесия да питаме, докато не ги изринем, както народа изрина техния кумир БОКО ТИКВАТА. Наред са неговите лакеи,като тези съветници.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:03

    Eeeх Жени, какво ли не правиш само и само да те остави гушо в Балкангаз, защото занаеш, че на частния фронт никой няма да те вземе.
    Нищо , то се знаеше , че такъв сценарии ще се получи, но ние няма да се откажем.
    Вярно, демокрацията по-бавно идва до нас, но ние сме упорити.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:45

    Кой говори за морал, защо не се изказа Иван Бомбата, да му чуем пилешкия мозък. Кога някой то съветниците от ГЕРБ ще се изкаже или само г-н Георгиев може да говори.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Юни, 21:50

    Aтакувайте!!!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Юни, 23:15

    Само ГЕРБ могат да се изказват в Ботевград, това е положението не го лиразбрахте бе хора?

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: bbb 27 Юни, 23:19

    Дупедавниците от "мнозинството" отново показаха истинската си същност - мижитурки, продажници и дребни душици с елементарно поведение... Първо се изложиха с глупавите си изказвания и действия, и второ оставиха "командира" си Г.Г. сам да се излага и "пече" пред неудобните въпроси на гражданите. :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юни, 08:20

    Господин Николай Велков беше дошъл облечен като за пикник. Ако го бяхте видели :D с къси карирани гащи,тениска развлечена и яке отгоре.Беше истинска карикатура.Кмете,обърни внимание на съветниците да спазват етикета :uups:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete