Петък, 26 Април 2024, 10:21

Д-р Кушев с тревожни разкрития: Бившият главен счетоводител подавал невярна информация за финансовото състояние на болницата

18 Януари 2018, 16:25
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4504 21


В анализа за дейността на МБАЛ- Ботевград, който управителят д-р Кушев е предоставил на ОбС- Ботевград, той споделя, че до края на месец май 2017г. не е знаел какво е реалното финансово състояние на болницата поради подавана невярна информация от бившия вече главен счетоводител Григорий Гешев. Д-р Кушев споделя, че едва когато е освободил главния счетоводител, е разбрал какво е финансовото състояние на болницата. Оказало се, че дължимите данъци на дружеството към община Ботевград не са плащани от 2011 г.


В отчета си до общинските съветници д-р Кушев споделя:

„Назначен съм за управител на болницата през втората половина на м. декември 2016г., но реално управлението ми започна от началото на 2017г. Така през цялата 2017г. съм работил по правила, определени от предшественика ми през 2016 г., тъй като всички доставки за болницата през 2017г. се извършваха по процедури по Закона за обществените поръчки, които са били проведи през 2016г.

До края на месец май 2017г. аз не знаех какво е реалното финансово състояние на болницата поради подавана невярна информация от главния счетоводител - Гешев, а в същото време непрестанно пристигаха неплатени фактури със задължения от 2015г. Само към доставчика на лекарства „Софарма трейдинг" ЕАД до 01.01.2017г. задължението беше в размер на 64 000 лева. През 2017г. на „Софарма трейдинг" ЕАД сме платили за лекарства сумата от 74 000 лв, но задължението от предходната година прави невъзможно изплащането на всички задължения към този доставчик.

Едва през лятото на 2017г. след като освободих главния счетоводител успях да разбера какво е истинското финансово състояние на болницата. Цялата информация се намираше в компютъра на счетоводителя Гешев и до тогава само той имаше достъп до нея.

Ситуацията, в която бях поставен от бившия главен счетоводител ме принуди да наема външна счетоводна фирма, която за цена по-ниска от заплатата на Гешев въведе финансов ред в дружеството. Оказа се, че дължимите данъци на дружеството към община Ботевград не са плащани от 2011 г.

Счетоводната фирма въвежда програма за отчитана е на приходите и разходите разделно, за да може се коригират пропуските и преразходите по структурни единици. Предвижда се за 2018 г. счетоводната програма да дава пълна информация седмично, месечно и т.н.”, споделя д-р Кушев.



Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (23) (2)
    1. добавен от: Анонимен 18 Януари, 16:52

    Истината лъсна! :lol:

  • Отговори (18) (1)
    2. добавен от: Анонимен 18 Януари, 16:54

    Главната сестра какво ще каже по-въпроса? А..................?

  • Отговори (27) (2)
    3. добавен от: Анонимен 18 Януари, 17:21

    Не, какво ще кажат Гошо и ноговата вярна свита? Какво ще каже Филев, когото освободиха от отговорност и за когото проляха реки от сълзи-като се почне от съветници, та се стигне до лекари и сестри? Но гошовистите сигурно вече удобно са забравили как ,като Матросов на амбразурата, бранеха както Филев, така и Гешев! Позволяваха им да се подиграват с общинския съвет, като представят порнография на отчети. Бившето кметско величество дори нагло си позволяваше да обижда едно съвестно момиче, извършило първия реален одит на болницата! Да се публикуват публично всички отчети, представяни от Филев и Гешев за всичките години на тяхното управление!

  • Отговори (23) (20)
    4. добавен от: Григорий Гешев 18 Януари, 17:25

    Добър ден на всички четящи този сайт.
    От деня в който д-р Кушев стана управител на МБАЛ-Ботеврад с редица негови постъпки ми стана ясно, че или нищо не знае за общинско здравеопазване.
    Няма нито една скрита фактура от д-р Кушев.
    Нормално е да го е страх за мястото му.
    За една година той успя да съсипе болницата.
    Дълговете към края на годината са над 500 000 лв.
    Проблема на МБАЛ-Ботевград не е Здравната каса и аз
    Готов съм по всяко време и на всяко място да защитя името си.
    Много скоро д-р Кушев ще ибяга от Ботевград и дано да му бъде потърсена
    отговоност за безобразията.
    С уважение към всички ботевградчани.

  • Отговори (14) (3)
    5. добавен от: Анонимен 18 Януари, 18:47

    Защити си името в съда както му е реда!

  • Отговори (12) (1)
    6. добавен от: Анонимен 18 Януари, 19:51

    Против това съм да се дават заплати по над 1500лв.на доктори,които нищо неразбират в нашата болница и всеки уикенд да са я на почивната станция на Урвич,а по някое близко хотелче до правешкото езеро и т.н.Всеки ботевградчанин знае за какво става на въпрос.

  • Отговори (9) (17)
    7. добавен от: Анонимен 18 Януари, 19:52

    Кушев е пияница и малоумник. Нищо чудно, че болницата е на това дередже.

  • Отговори (8) (3)
    8. добавен от: Анонимен 18 Януари, 20:00

    Аз се чудя въобще пърово това болница ли е?,второ има ли читав поне един лекар в нея?Трето въобще имала ли е читав управител?и четвърто защо още не са я затворили, след като в нея без парички се лекуват за наша сметка само контингента, който не плаща осигуровки!

  • Отговори (6) (2)
    9. добавен от: Анонимен 18 Януари, 20:01

    Опааа,става интересно!!!Гледайте в петък в Панорама по БНТ за ботевградската болница!!

  • Отговори (15) (2)
    10. добавен от: Анонимен 18 Януари, 20:04

    До N4:По-неграмотен гл.счетоводител не съм виждал

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete