Петък, 26 Април 2024, 18:14

Даниела Николова – „Благодаря на семейството ми”

23 Май 2018, 23:26
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2485 20


"Дата 24-ти май винаги ще ни напомня,че образованието, книжовността и знанието не само възраждат един народ, но го извеждат и към светли бъднини". С тези приветствени думи директорът на ОУ"Св.Св.Кирил и Методий" в първите 9 години Даниела Николова, се обърна към многобройната публика в препълнения салон на НЧ"ХР.Ботев 1884"Ботевград В навечерието на празника тя пожела „благословен и ползотворен да е трудът” на всички учители.

По повод големия празник на училището тя съобщи важни цифри за неговата история. Възпитаниците на училището от 42-ма през 2008г се увеличиха до 327 към момента. „С квалифициран педагогически колектив успяхме да дадем живот не само на една модерна сграда, но и да изградим училището, като авторитетна институция, да го превърнем в желано и предпочитано учебно заведение”, заяви Даниела Николова. Тя подчерта, че за всички – ученици и преподаватели са грамотите и наградите, които е получило. От създаването на училището до днес в него се развиват разнообразни проектни дейности. В последния проект „Твоят час” са сформирани 7 групи по занимания по интереси и 2 групи за преодоляване на обучителни трудности. Сред останалите проекти са „Едно училище за всички”, „България- 100 магнити”, „Спортуваме активно и се храним здравословно”, международен проект с размяна на коледни картички с училища от Полша, Франция, Сърбия и Турция. и национални програми за въвеждане на електронен дневник , за осигуряване на съвременна образователна среда. Преди един месец училището е спечелило проект за учене, забава и детска забава на стойност 5 хил.лв към МОСВ. В традиция се превърна включването към национални инициативи - Седмица на бащата, Седмица на четенето, Европейски ден на спорта, „Да изчистим за един ден”, в благотворителни инициативи „Дари капачка- спаси живот”, „Да спасим дърво” и др. Предстои одобрение на проекти „Иновативно училище” и „Еразъм”. Гордост за училището е отборът по баскетбол за момичета с ръководители Даниела Преславова и Павлин Димитров, който през 2017 г стана републикански шампион.

Директорът на ОУ”Св.Св.Кирил и Методий” Даниела Николова благодари на семейството си, на родителите си и брат си, затова, че през всичките години на ръководене на училището, заедно с еня са преживели всички трудности и победи. „Аз съм знаела, че когато се прибера вкъщи, съм на сигурно място – спокойна, обичана и подкрепяна. Държейки плакета в ръце, няма как сърцето и душата ми искат да благодарят на още един човек – Георги Георгиев” В обръщението си към него тя подчерта, какво доверие тогавашния градоначалник й е гласувал. „Повярвахте в мен и ми поверихте ръководството на новото училище. То бе нов проект, който трябваше да бъде изпълнен със съдържание. Моето име и вашият авторитет бяха заложени на карта.Сега мога да кажа с радост и гордост – ние успяхме”, заяви Даниела Николова. Тя изрази своето „Огромно благодаря” към всички сови колеги, които тя извика на сцената на Големия салон на НЧ”Хр.Ботев” Николова заслужи аплодисментите със своето признание - „Ако днес трябваше да сформирам екип, с който да изграждам училище в авторитет, предлагащо качествено образование, аз отново бих се спряла на всички вас”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (20)

  • Отговори (10) (3)
    1. добавен от: Анонимен 24 Май, 00:58

    Таз пък благодари на семейството си. Явно си е въобразила, че е на оскарите.

  • Отговори (7) (3)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 01:01

    "...да изграждам училище в авторитет..." Какви са тия глупости?

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (9) (3)
    5. добавен от: Анонимен 24 Май, 07:33

    Тая няма гордост и достойнство, срам за образованието!

  • Отговори (8) (3)
    6. добавен от: Анонимен 24 Май, 07:38

    Срам, наистина

  • Отговори (11) (3)
    7. добавен от: Анонимен 24 Май, 08:07

    Направо са разплаках от умиление-великия градоначалник построил училище за нея,за да се осъществи нов проект....бла-бла-бла…."Великия градоначалник" го построи за да може да прилапа процентче от парите за построяването му.Това ненужно училище доведе и до много проблеми в настоящето.

  • Отговори (11) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Май, 08:25

    И се наложи да ремонтират салона. Заради великия строител.

  • Отговори (8) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Май, 08:44

    И тая като Тулата - в частния сектор ИЧ не могат. Горките

  • Отговори (11) (1)
    10. добавен от: Анонимен 24 Май, 08:52

    Като плюваше пред целия град колегите си и се радваше, че се махаш от простотията на Ботевград , сега не те ли е срам да ги гледаш в очите? Безсрамниците нямат срам! За Николова да не говорим!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete