Петък, 26 Април 2024, 22:35

Делегатите на 48-я Конгрес на БСП подкрепиха протеста на неправителствените организации в защита на АЕЦ „Белене“

21 Май 2012, 09:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3755 0


Представители ботевградската партийна организация, делегати на 48-ия Конгрес на БСП се включиха в протестния митинг на неправителствените организации в защита на АЕЦ „Белене“. По време на почивката между заседанията на Конгреса те излезнаха пред НДК, заедно с новоизбрания лидер на партията Сергей Станишев и още 800 делегата, сред които и представители на Правец и Етрополе.
„Днес когато научихме, че вие сте дошли, за да изразите вашата подкрепа за АЕЦ Белене, ние делегатите на 48-ия Конгрес на БСП, решихме да прекратим нашето заседание и да излезем при вас, за да подкрепим общата кауза, защото тя е българска национална кауза". Това каза преизбраният лидер на БСП Сергей Станишев пред стотиците българи, дошли да подкрепят инициирания референдум в подкрепа на изграждането на АЕЦ „Белене".
Станишев припомни, че е бил неведнъж в община Белене и знае с каква надежда хората в общината и областта са очаквали и са се надявали на всяка стъпка по изграждането на най- големия, български национален проект. „Затова и мога да усетя какво е вашето разочарование и гняв от това антибългарско решение, взето на тъмно не само зад вашия гръб, но и зад гърба на всички български граждани"- обърна се Сергей Станишев към стотиците граждани на Белене, пропътували разстоянието до столицата, за да подкрепят референдума.
По думите на лидера на БСП правителството е взело решението за оттегляне от проекта чрез манипулации и без никаква дискусия с българското общество. „За 20 години в България не се реализира нито един мегаиндустриален, високотехнологичен инфраструктурен проект"- каза още Сергей Станишев.
Лидерът на БСП определи като пълни глупости предлагания от ГЕРБ „изход от кризата". „Говорят ни как ще излезем от кризата със садене на картофи и изнасяйки домати, и дори български медицински работници. Това са пълни глупости. България може да излезе от кризата само с инвестиции, с производство и развитие на индустрията ни", категоричен е Сергей Станишев, мотивирайки подкрепата си за проекта „Белене".
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete