Петък, 26 Април 2024, 18:48

"Ден на отворените врати" в ОУ "Отец Паисий", с. Врачеш

28 Февруари 2018, 17:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1823 9


Днес 28 февруари в ОУ „Отец Паисий“ - с. Врачеш се проведе Ден на отворените врати. Посетителите имаха възможност да наблюдават живота на възпитаниците на училището, да се докоснат до богатата извънкласна дейност, просторната материална база и да усетят резултатите от плодотворното сътрудничество между учители, ученици и родители.

Сериозна беше подготовката на участниците и техните ръководители от групите по БЕЛ и клубовете, създадени по проект „Образованието – основна част от интеграцията“-бенефициент Сдружение Разнообразни и равни. В обособените кътове за четене учениците демонстрираха способностите си да четат изразително и споделиха с гостите на училището постиженията и преживяванията си, свързани с проектните дейности. Със сценка „Приятели“ се акцентираха артистичните заложби на участниците от пети клас.

В изложбата на дейности по проект „Стените говорят за литература“ са представени анотации на прочетени произведения от учениците от шести и седми клас по български език и литература.

Двата клуба „Изкуства и традиционни занаяти“ подредиха кът с изработени собственоръчно мартеници, художествени произведения и кулинарни изкушения. Клубовете по етническа култура представиха изработени носии и календар с празници, свързани с различните етноси.

Празнична програма бяха подготвили участниците в клубовете по проект „Твоят час“- „С песни и танци ръка за ръка“ и „Пеем и танцуваме заедно“. Всеки от седемте работещи клуба по този проект представи дейността си чрез изработени нагледни материали. Кулинарна изложба „От извора на баба“ подредиха клубовете „Здрави и силни“ и „Успяваме заедно“. Тематични табла, показващи постиженията в областта на спорта и любовта на участниците към различните видове спорт подготвиха учениците и техните ръководители от клубовете „Млади шампиони“ и „Движението е здраве“. Клубът „Да съхраним българското“ представи творчество по темите „България – от векове за векове“ и „Врачеш – обичам те, мое мило село“.

В деня на отворените врати активно се включиха децата от групите за целодневно обучение, подготвителната група и техните учители. Те наблегнаха на теми, свързани с пролетните празници, противодействието на агресията, разделното събиране на отпадъци, здравословното хранене. Показаха изработени макети на исторически обекти в България.

Разнообразните прояви на този ден, който се превърна в празник за посетителите, учениците и учителите, позволи на участниците да се забавляват и да се уверят, че в училище е важно, както да се учи задълбочено, така и да се разкриват и развиват интересите, уменията и талантите им.

Специални гости на ,,Деня на отворените врати” бяха г-н Бончовски - кмет на с. Врачеш, г-жа Ташева – директор на ДГ ,,Детелина” със своя екип и децата от подготвителната група, представителите на Обществения съвет , много родители.

Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 18:19

    Много труд, усмихнати деца и кадърни учители! Браво!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 19:46

    Страхотно тържество,браво на учениците и техните учители.

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: Ташева 28 Февруари, 20:12

    Невероятна патриотична атмосфера, много тържественост, неуморим труд от страна на учителите и отлична подготовка на децата! Чуден празник! Благодаря за поканата! Благодаря за прекрасните моменти, прекарани с малките ентусиазирани и старателни ученици! За мен бе истинско удоволствие да бъда Ваш гост!

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 20:25

    Чудесна организация и много интересни идеи.Браво Врачеш!

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 20:59

    Радвам се, че децата ми учат в това училище! Днес видяхме колко усилия полагат и ученици и учители.

  • Отговори (1) (1)
    6. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:14

    Може и да не е по тематта но пред ламарините,аптеката и другите магазини собстениците са си почистили снега,само пред пенсионерския клуб не е почистено.На Мария заплатата и е сигурна!

  • Отговори (2) (0)
    7. добавен от: Анонимен 1 Март, 08:19

    Прав си номер 6 когато нямаше газ Еллена Стойчовска сама си набавяше дърва, палеше печка а и дейноста на клуба беше по качествена.

  • Отговори (0) (3)
    8. добавен от: Анонимен 1 Март, 11:35

    На Мария не й дават заплата, за да чисти сняг.

  • Отговори (2) (0)
    9. добавен от: Анонимен 1 Март, 12:09

    Тази жена не е подходяща за това място.За там трябва енергичен,знаещ и можещ чоек!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete