Петък, 26 Април 2024, 18:00

Ден на отворените врати в ОУ "Васил Левски" в седмицата, посветена на Апостола

15 Февруари 2018, 14:13
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1846 1


Ученици и учители в ОУ „Васил Левски”- Ботевград посветиха настоящата седмица на патрона на училището. По този повод  днес в учебното заведение се проведе Ден на отворените врати под наслов „Уча се и се стремя да бъда достоен за Левски”. Днешното представяне е част от дейност за преодоляване на обучителни затруднения по български език и литература по проект „Образованието- основна част от интеграцията”. Да наблюдава как протичат занятията и как учениците развиват своите знания пристигна Радостин Манов, ръководител на сдружение „Разнообразни и равни”.


И тъй като седмицата в ОУ „Васил Левски” е посветена на патрона на училището всички открити уроци бяха тематични, свързани с живота и делото на Левски. В днешната инициатива се включиха всички класове с изключение на 1-ви клас.

Допълнителното занятие по Български език и литература при най-малките участници от 2-ри клас протече изключително интересно. Учениците наблюдаваха драматизация на приказка, след което имаха за задача да направят писмен преразказ върху нея. За някои това предизвикателство изискваше повече време, а други се справиха отлично и мигновено преразказаха драматизацията устно.

Обучителните занятия по Български език и литература в 3-ти клас преминаха неусетно, тъй като въпросите, свързани с личността на Левски не успяха да затруднят учениците. В кратка викторина от 10 въпроса, свързани с живота на Апостола, учениците показаха завидни знания за своя патрон. На база верните отговори, всеки ученик трябваше да напише съчинение.

Учениците от групата по изкуство старателно рисуваха и оцветяваха с помощта на водни и темперни бои. Преобладаващ образ сред рисунките бе този на Апостола на свободата.

Шестокласниците също бяха разделени на отбори. Те показаха много знания и добра подготовка. Всеки отбор отговаряше на литературни въпроси, свързани с Васил Левски. Отборът, отговорил вярно, се сдобиваше с част от портрет на Левски и този, който пръв съумя да сглоби и получи завършения, цялостен вид на Апостола, стана първи в надпреварата.

Увлекателно и интересно премина допълнителната дейност по български и литература и при най-големите ученици от 7-ми клас. Те бяха разделени на отбори- „Отбор Левски” и „Отбор Ботев”. Първата игра бе свързана с изучаваните литературни произведения. Учениците имаха за задача да открият и разпознават героите от изучаваните литературни произведения. Двамата капитани имаха тежката задача да теглят листчета с име на герой от произведение, след което предават описанието на героя- как изглежда, характерни особености, а останалите трябва да назоват името, зад което се крие съответната характеристика. Категоричен победител в надпреварата бе „Отборът на Ботев”.



Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete