Вторник, 2 Юни 2020, 07:48

Десетки нерегламентирани присъединявания към уличното осветление са засечени в община Драгоман

11 Септември 2019, 19:47
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 267 0


От Община Драгоман оповестиха, че във връзка с изпълнението на проекта по подмяна на уличното осветление, са се установили десетки нерегламентирани присъединявания към уличното осветление от недобросъвестни граждани и гости на общината. В тази връзка от общината се обръщат към всички, с апел да бъдат отговорни, а тези, които се припознаят към горенаписаното да пристъпят към прекратяване на този вид дейност незабавно. Проектът, включва освен подмяна на съществуващи осветителни тела и изграждане на система, която ще засича всяко едно нерегламентирано присъединяване и ще служи като доказателство за наличие на кражби. Този вид престъпление е от общ характер и се завежда служебно от прокуратурата.

Нерегламентираното присъединяване към електроразпределителната мрежа е кражба, която в Република България е наказуема като всяко друго престъпление и се урежда в Чл.234 от Наказателния кодекс. Наказанието е до 15 000 лв. и лишаване от свобода.

От Община Драгоман информират още, че след приемане изпълнението на проекта, при всяка засечена кражба собствениците на съответните имоти, ще бъдат подвеждани под отговорност.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Драгоман

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (13)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (1065)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (111)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (80)
70% Complete
Мир по Земята (164)
70% Complete