Петък, 26 Април 2024, 16:34

Децата от ЦДГ "Слънце" знаят правилата за движение

21 Май 2012, 20:12
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2793 0


Традиционен детски празник, посветен на безопасността в движението по пътищата,  се състоя днес в ЦДГ "Слънце". Гости на тържеството бяха Главен инспектор Иван Иванов-Началник ”Охранителна полиция”, инспектор Илко Филипов и  младши полицай Тошко Дилов. Всяка година полицейските служители дават методически указания за запознаване с правилата.
Тържеството започна точно в 17 ч. с танц на най-малките мажоретки в общината. Последваха пени, танци и гатанки, с които малчуганите показаха много знания за малката си възраст. Пред засмяните погледи на своите родители, баби и дядовци, както и на гостите,  те представиха танц на пилетата и танц на малките каубои. Единадесетте възпитаници на Бойко Тодоров се представиха чудесно във футболната игра. Капитанът на отбора, 6-годишният Светлозар от 3-та група ,смая присъстващите с безуопречното си попадение във футболната врата.
Сирена на полицейската кола даде старт на второто състезание, в което малчуганите показаха много добри умения в управлението на велосипед. За целта трябваше да карат внимателно, да не се изпреварват и да не нарушават импровизираната пътна маркировка. След тях по-малките дефилираха с триколки.
В края на тържеството директорът на детската градина Ташка Дикова отправи приветствие към всички деца, участвали в спортно-музикалната програма.
„Мили деца, вие се представихте чудесно и показахте на нас и на вашите родители  колко много знаете за правилата и безопасността на пътя. Вие можете да бъдете чудесен коректив на вашите родители-водачи. Целият колектив на детска градина „Слънце” се обръща към вас, скъпи родители – Нека звучи детски смях, детските песни да кънтят навсякъде, а да не чуваме звука на сирените и на линейките. Затова ние ви призоваваме-спазвайте правилата за движение!"
Днешният празник бе осъществен, благодарение на помощта на фирма ВиК”Бебреш” и личните дарения  на Светла Филкова и Марина Новкова, съобщи г-жа Дикова. Накрая  децата получиха като награда по един голям шоколад. „Зелена светлина по пътя”, пожела директорката на всички присъстващи.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete