Петък, 26 Април 2024, 13:58

Детската градина в Нови хан няма да бъде готова до Коледа

12 Декември 2017, 22:49
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2058 7


Въпреки обещанието на кмета Ивайло Симеонов, разширението на ДГ „Детелина“ в с. Нови хан няма да бъде готово до края на годината. На събрание с родителите от Нови хан в сградата на кметството през месец септември Симеонов категорично обеща, че строителните дейности по градината ще приключат до Коледа. На събранието присъства и местният омбудсман Румяна Младенова, която изготви протокол, включващ обещанията на кмета и подписан от самия него. Според строителите обаче, най-ранният срок за приключване на строителните дейности е краят на месец януари.
По-скандалното в случая е, че кметът Симеонов настоява коледното тържество на децата, планирано за 19 декември, да се проведе в новата сграда. За целта той е изискал от строителите да подготвят едно от помещенията, а той лично ще присъства на церемонията, за да се извини на родителите за поредното забавяне. Подовите замазки обаче трябва да пристигнат именно на 19 декември и няма как да бъдат полагани сутринта, а привечер върху тях да се проведе тържество. Поради тази причина строителите възнамеряват да закупят мокет, който след тържеството ще бъде изхвърлен. Подобно нещо ще се случи и със стълбите и пътеките, водещи до сградата, които ще бъдат изградени от цимент, но заради проблема с подпочвените води и нестабилната земна основа, след празненството ще трябва да се разрушат. Всичко това повдига въпроса редно ли е заради една популистка акция да се пилеят пари за евтина показност. Още по-притеснително е как малки деца ще бъдат вкарани на строеж, за да се използват за политическа реклама.
Кметът на Нови хан, директорката на детската градина и представителите на строителната фирма са останали шокирани от решението на кмета Ивайло Симеонов. Екипът на balkanec.bg призовава разумът да надделее и да не се стига до абсурдни действия в замяна на политически дивиденти!


Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: ? 13 Декември, 10:00

    Просто нямам думи! Може ли такова нещо, да се ползват деца за ПР?

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Венци Тоцев 13 Декември, 10:08

    Повръща ми се вече от този кмет. Чеп за зеле не става от него.

  • Отговори (2) (2)
    3. добавен от: Анонимен 13 Декември, 14:30

    аз пък си мисля, че автора на статията е малоумен продажник

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: Методи 13 Декември, 14:46

    Абе вие малоумни ли сте? Как може да пишете такива глупости, изсмукани от пръстите? Кмета изобщо не е нареждал подобно нещо! Аз работя по този проект и ви казвам , че няма такова нещо! А този пък Венци Тоцев не беше ли и той кандидат кмет? Гадно е да паднеш на избори, даа. Обаче е жалко, когато не можеш да запазиш достойнство и действаш с такива прийоми !

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Стела 13 Декември, 14:49

    А този вестник се списва именно от Г-н Тоцев. А пък отдолу си прави и коментари. Жалка и мизерна работа! Подла и непрофесионална!!!

  • Отговори (3) (2)
    6. добавен от: Гражданин 13 Декември, 16:12

    Кмета на Елин Пелин е пълен провал. Недостоен лъжец на когото хората повериха да управлява родното им място. Крадец и манипулатор. След него ще бъде потоп

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 14 Декември, 00:49

    Доцента е пълна откачалка.Как ще го издържим още две години.Гербаджийте бяха розов сън в сравнение с тоя лъжец.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete