Сряда, 20 Март 2019, 11:15

Девет души са задържани при полицейски операции срещу наркоразпространението

4 Април 2018, 13:42
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 852 0


Образувани са общо шест досъдебни производства.

Заместник- директорът на ОДМВР- София комисар Веселин Георгиев и началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ гл. инсп. Петър Грошлев оповестиха подробности по три успешни реализации, при които са задържани общо девет души и са иззети различни видове и количества наркотични вещества.

Полицейските операции са проведени във връзка с отчетеното от нас завишаване на криминалната активност по линия на наркоразпространението в областта. Независимо, че в повечето случаи се касае за локални елементи на сравнително ниско равнище, за нас този факт е обезпокоителен и полагаме концентрирани усилия за противодействие, заяви комисар Георгиев. Една от нашите цели е и да завишим вниманието на обществото и да призовем гражданите при придобиване на информация за подобен род престъпления да не се притесняват да я съобщят в полицията в подходяща за тях форма, посочи още заместник- директорът на ОДМВР- София.

Седем души са задържани при мащабна полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества на територията на РУ- Пирдоп, проведена през вчерашния ден. В хода на акцията са претърсени общо седем частни адреса- шест на територията на Златица и един в с. Мирково. Открити и иззети са различни количества марихуана и амфетамин, подготвени за пласиране разфасовки с различен грамаж, гриндери, електронни везни, както и 154 незаконно притежавани боеприпаси с различен калибър. По случая са образувани четири досъдебни производства, процесуално- следствените действия по които продължават.

Гл. инспектор Грошлев информира за останалите две операции, при които са задържани мъж и жена, разпространявали дрога, в т.ч. и сред подрастващи. На 30 март криминалистите от ОДМВР- София предприели претърсване на частен адрес в с. Костенец, за чийто обитател имали подозрения, че разпространява амфетамин и марихуана сред малолетни и непълнолетни. В хода на процесуално- следствените действия криминалистите открили два стъклени буркана, закопани в двора на имота и съдържащи около 200 грама марихуана, а също така и електронна везна и други веществени доказателства, имащи отношение към случая. 27- годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Установени са множество лица, които са се снабдявали с дрога от него. Разследващият екип продължава работата по пълното документиране на извършваната от него престъпна дейност с оглед повдигане на обвинение за разпространение на наркотични вещества.

Оперативната работа по третия случай започнала след придобита информация за жителка на Елин Пелин, разпространяваща наркотични вещества сред малолетни и непълнолетни от региона. В хода на предприетите действия получените данни се потвърдили, като криминалистите разкрили способите, използвани от 30- годишната А.Б. за осъществяване на наркосделките. В момент на прибиране на 10 грама марихуана от пощенската кутия на домашния й адрес бил задържан един от клиентите й. След прецизно анализиране на придобитата информация криминалистите пристъпили към претърсване на адреса. Там те открили и иззели осем полиетиленови плика с общо 50 грама марихуана, полиетиленов плик с бяла буца с тегло 70 грама, реагираща на амфетамин, електронна везна, полиетиленов плик с накити от жълт метал, множество банкноти в различни валути и копюри в левова равностойност 9870 лв., както и други веществени доказателства, съотносими към случая. В хода на проведеното разследване са установени и над 20 души, сред които и непълнолетни, закупували дрога от нея. Към момента на провеждане на процесуално- следствените действия А.Б. опитала да се укрие от разследващите в чужбина, което наложило да бъде обявена за издирване. Няколко дни по- късно тя е задържана на ГКПП- Калотина.

След доклад на материалите по досъдебното производство пред Софийска окръжна прокуратура 30- годишната е привлечена в качеството на обвиняема за извършено престъпление по чл. 354А, ал.1 от НК/ разпространение на наркотични вещества/ и й е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Източник: ОДМВР- София

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (10)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (10)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (90)
70% Complete
Против (120)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (30)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (22)
70% Complete
Не ме интересува (6)
70% Complete