Събота, 27 Април 2024, 06:46

ДГ "Радост" и ДЯ "Здравец" ще продължат да работят и през грипната ваканция

27 Януари 2020, 19:00
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1007 0


Както стана ясно днес, от 28-ми януари до 4-ти февруари е обявена грипна ваканция за всички училища на територията на Софийска област. Въпреки това, Детска градина "Радост" и Детска ясла "Здравец", ще продължат да приемат деца при строг филтър от медицинските лица. В тази връзка кмета на Община Драгоман – Андрей Иванов излезе със заповед за прилагане на мерки по време на грипната епидемия.

Двете детски заведения, които ще продължат да работят трябва да повишат взискателността при провеждане на филтър от медицинските специалисти, като децата със съмнение за заболяване да не се допускат в колективите и да се насочват към личните им лекари. Да не се допускат до работа заболели лица от персонала. Ограничава се достъпа на външни лица, както и да се ограничат или отложат масови събирания на хора в детската градина и яслата.

Също така трябва да се осигурят и достатъчно количества подходящи дезинфектанти и миещи препарати за провеждане на щателна текуща дезинфекция в помещенията. Да се извършва редовно влажно почистване и проветряване на помещенията, в които пребивават деца. Да се осигурят необходимите условия за често измиване на ръцете на децата с вода и сапун.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete