Петък, 26 Април 2024, 16:58

Димитър Бербатов вече е футболист на "Фулъм"

31 Август 2012, 09:10
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1150 0


Българският нападател Димитър Бербатов вече е футболист на английския „Фулъм", обяви мениджърът на футболиста Емил Данчев.
Бербатов е минал успешно медицинските изследвания и вече е подписал договора си, така че „Манчестър юнайтед" е сигурен, съобщи Емил Данчев пред „Гонг".
Очакванията са той да е в групата на отбора още тази седмица за мача с "Уест хем".
Българинът е привлечен от мениджъра на лондончани Мартин Йол за втори път, след като холандецът го доведе в Англия през 2006 г., когато го купи от „Байер" Леверкузен.
„Фулъм" надделя в битката за нападателя над „Фиорентина" и италианския шампион „Ювентус".
В сряда българинът се смяташе за сигурно ново попълнение на виолетовите. По-късно „старата госпожа" се появи като негов първи избор.
Тогава се появи и предложението на „Фулъм", като според английските медии в полза на англичаните са натежали желанието на съпругата на Димитър Бербатов, както и близостта му с Мартин Йол.
През 2008 г. българинът стана най-скъпият трансфер в историята на „Манчестър юнайтед". Със силните си игри за „Тотнъм" той привлече вниманието на сър Алекс Фъргюсън и шотландецът се съгласи клубът му да плати 30,75 млн. паунда.
Димитър Бербатов вече ще бъде най-високо платеният футболист в състава на „Фулъм", пишат медиите в Англия. Досега вратарят Марк Шварцер водеше в класацията с 45 000 паунда седмична заплата, но нападателят ще получава по 60 000.
Бербатов постигна много големи успехи с „Манчестър юнайтед" както отборно, така и индивидуално. Той стана два пъти шампион на Англия и триумфира в световното клубно първенство.
В личен план извоюва голмайсторския приз през сезон 2010-11 г., когато отбеляза 20 гола, с колкото завърши и Карлос Тевес.
Българинът стана и едва третият играч в историята на Висшата лига, отбелязал пет гола в една среща при 7:1 срещу „Блекбърн". Паметен за него остава мачът, в който отбеляза трите гола за победата с 3:2 срещу големия съперник „Ливърпул".
Последва обаче трудният период за Бербатов при „червените дяволи", когато сър Алекс Фъргюсън го остави извън групата за финала в Шампионската лига с „Барселона".
Още тогава се заговори, че Бербатов ще си тръгне. Той обаче остана, но прекара сезона на пейката като резерва. Силните му игри около Коледа не успяха да променят решението на мениджъра.
Така се стигна до това лято, когато нападателят помоли сър Алекс да го пусне, а сега Димитър Бербатов получава нова възможност да играе на високо ниво.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete