Петък, 26 Април 2024, 13:45

Димитър Делчев с въпрос към министъра на вътрешните работи за политическа пропаганда чрез служители на изповеданията

1 Февруари 2016, 09:35
(0) (0)
България - Новини
Прочетена: 782 0


Димитър Делчев, народен представител от „Движение България на гражданите“ от Реформаторския блок и член на правната и вътрешната комисии в парламента, внесе в деловодството на Народното събрание въпрос към вицепремиера и министър на вътрешните работи относно политическа пропаганда чрез служители на изповеданията.
 
Делчев пита министър Бъчварова има ли сигнали в МВР за агитация от свещенослужители и какви мерки са взели органите на МВР за предотвратяване на политическа пропаганда от страна на религиозни служители.
 
При пътуванията си в страната получавам сигнали за агитация от духовни лица в смесените региони от мюсюлмански духовници, а в Софийска и Пловдивска област - в евангелските църкви, поясни мотивите за въпроса си Делчев. Смесването на религията с политиката крие съществени рискове за обществото, поради което е и забранено от закона, затова искам отговор от министър Бъчварова за получените сигнали и наложените наказания, каза още той.
 
Религията е основана на ценности и морални принципи, които са свещени за вярващите, а  ролята на проповедниците не е да правят политическа агитация, нито да призовават за заемане на властови позиции, коментира Делчев.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete