Петък, 26 Април 2024, 04:07

Димитринка Томова и Станислава Комитска представиха рисунките на своите възпитаници

17 Октомври 2012, 18:20
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3758 4


Близо 120 рисунки на възпитаници от Школата по изобразително изкуство на изявената местна художничка Димитринка Томова и нейната дъщеря - дизайнерът и педагог Станислава Комитска представи днес Исторически музей от 17.30ч. Поводът е предстоящият празник на художника утре и деня, в който честваме  църковния празник, посветен на Свети Лука-първия иконописец, считан за покровител на художниците. 30 деца се включиха  в изложбата. Някои от тях участват с една, други с три, пет или шест рисунки.
„Избрахме да посветим утрешния празник на най-малките художници в общината. Школата по изобразително изкуство съществува от 15 години и е гостувала в Исторически музей много пъти. Изявите им са толкова много, че само г-жа Димитринка Томова и Станислава Комитска могат да разкажат най-точно за тях”. Тодорка Коцева даде думата на Димитринка Томова да разкаже повече за успехите на Школата. Г-жа Томова благодари от своя страна на директора на музея  за предоставената възможност и чест в навечерието на светлия празник именно нейната школа да бъде предствена с изложба. „Нашите изяви не съм записвала, но искам да кажа за двете наши изявени момичета, които вече са студентки. Това са  Лили Петрова, която следва „Инженерен дизайн” в Технически университет и Мария Първанова, която учи „Моден дизайн” в Художествената академия”. Г-жа Томова припомни участието на нейните възпитаници Габриела Христова и Ванеса Енева в големия международен конкурс „Не на цигарите”. Двете деца бяха наградени в Националната художествена  галерия по чуждестранно изкуство в София. С рисунката на Гергана Герогиева Школата в Ботевград се класира на второ място в България в конкурса за рисунка на тема ”Олимпийски игри -Лондон 2012”. Съвсем скоро Димитирнка Томова изпрати няколко рисунки на свои възпитаници за конкурса „Как искаме Европейският съюз да променим нашия град”, чието първо издание е  регионално състезание.
Накрая г-жа Томова благодари на всички родители, че са поверили своите деца в нейните ръце и в ръцете на младата художничка- нейната дъщеря Станислава Комитска. Тя им пожела все така с жар и редовно да посещават часовете по изобразително изкуство.
 54 са децата, които се обучават в Школата в Ботевград. Всяко дете посещава по веднъж седмично часовете по предварително изготвен график. Малките художници са от Ботевград, Правец и Врачеш.
Най-малката художничка, взела участие в изложбата днес,  е Ани Василева на 6 г. от ОУ”В.Левски” – Правец. Сред останалите участници бяха ученици от ОУ”Н.Вапцаров” Рая Николова – 2 клас, Стела Бончева – 9г., Никол Маринова – 3 клас, Йолина Христова-9г. и Никол Маринова -9г.  Маламир Трезийски от 3-ти клас в същото учебно заведение пък участва с цели 6 рисунки. От ОУ”Отец Паисии” с. Врачеш участват Виолета Бончовска  в 3-ти клас и брат й Мариян Бончовски в 4-ти клас. По-големите възпитаници на Школата участваха също с по 5 рисунки. Това са Цветелина Антонова-15г., ученичка в ПМГ"Акад. Проф. Д-р Асен Златаров", Габриела Тодорова от ГПЧЕ"Алеко Константинов"-Правец. Изложбата ще бъде на разположение за всеки, който иска да я разгледа до 8-ми ноември.
На изложбата на малките художници присъстваха и изявените художници Емил Димитров и Венетка Нитова. Като своебразни и отличаващи се с усещане за движение бяха окачествени рисунките на Йолина Христова от художника Емил Димитров. Той бе впечатлен от рисунките на всички деца. Той хареса също актовата рисунка на Габриела Тодорова.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 19:16

    Страхотни рисунки, браво на Димитринка Комитска, на Станислава Комитска и всички техни възпитаници.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 21:41

    Има много хубави пейзажи, но особено ми харесва маймунката

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 07:05

    Благодарим на журналистите, за хубавото отразяване на събитието.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Октомври, 09:16

    Децата са вложили голямо старание, личи си, големи таланти са и нека все така техните ръководители да ги насочват.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete