Неделя, 19 Май 2024, 16:33

Директорът Петко Маринов тържествено се раздели с колектива на ОУ "В. Левски"

9 Февруари 2015, 14:18
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4489 5


Днес е празник в ОУ”В.Левски”. Ученици и преподавателски колектив изпратиха официално директорът Петко Маринов, който се пенсионира. Денят пази голяма символика - на 9 февруари преди 10 години Маринов встъпва в длъжност като директор на учебното заведение. Преди това е бил учител по история и заместник-директор. Да го поздравят бяха дошли кметът на общината Георги Георгиев, председателят на ОбС Йорданка Лалчева, Цеца Иванова - секретар на Община Ботевград, Илонка Славчева - Началник на РИО-София област, Веселка Божкова - „Култура и вероизповедания”, Тодорка Коцева - директор на Исторически музей - Ботевград, директори на училища, бивши и настоящи учители в ОУ”В.Левски”, както и неговото семейство и внуци, много приятели.

Празничното събитие започна с фолклорна китка в изпълнение на ученици от клуб "Магията на танца" по проект "Успех" с ръководител Радка Ангелова. Танцьорите заредиха присъствашите с много настроение и усмивки.

Тържеството се състоя в учителската стая на училището. Маринов получи много трогателни поздравления  и не скри вълнението си. Той благодари на общинското ръководство за дългогодишната съвместна дейност в името на просперитета на учебното заведение. „Ние всички колеги директори сме се стремяли да работим единствено за развитието на нашите деца – да бъдат образовани, защото ако не е образована една нация, то тя не е нация”, каза Маринов. Той сподели радостта си ,че е дядо на трима внука и баща на две деца, всяко от които е намерило своето призвание в живота. ”Аз няма да забравя подкрепата на Общината и всички свои колеги”, каза накрая бишият вече директор.
 
Един сериозен, доказал се назад в годините ръководител, нарече кметът Георги Георгиев г-н Петко Маринов. Градоначалникът му пожела много здраве, спокоен пенсионерски живот. Той използва възможността да му благодари за направеното през годините, в които е директор. „Никой не може да отнеме любовта на хората, както се казва в песента, подбрана от сценаристите на това тържество”, каза Георгиев след като присъстващите бяха въведени в тържествената обстановка с песента на Емил Димитров „Ако си дал”. Здраве и щастливо дълголетие пожела пък Йорданка Лалчева. От името на колектива на ОУ "В.Левски” настоящият директор Евгения Иванова прочете поздравителен адрес. „Вие ни дадохте най-хубавите си години и цялата си трудова енергия, любов и уважение към децата и своите колеги. Вашият дългогодишен учителски труд и ръководна дейност ще оставят трайна следа и ще служат за пример на всички нас. Училището ще бъде винаги отворено за вас”, каза Евгения Иванова.
Петко Маринов поучи поздравления, цветя и подаръци от свои бивши и настоящи колеги .„Приемете златната възраст с голямата вяра за живот, като надежда за нещо по-хубаво и като любов към всички хора, защото вие дадохте много за възпитанието на не едно и две подрастващи в този дворец на културата. Желаем ви много здраве по пътеката на втората ви младост. Добре дошли в семейството на пенсионерите”, каза бившата учителка Мария Петрова. 
Директорите на ПМГ”Акад.проф.д-р Ас.Златаров” и ОУ”Св.Кирил и Методии” Даниела Колева и Даниела Николова поднесоха своите искрени благопожелания, както и от Сдружението на директорите -  Петко Петков (ОУ"Св.Св.Кирил и Методий" Скравена), Тодорка Петрова (ОУ "В.Левски" Литаково) и Соня Малинчева (ТПГ"Стамен Панчев), от Добрин Христов (директор ПГТМ "Хр.Ботев"), Ангелина Стоянова от ОУ"Н.Вапацаров", както и от ОУ”В.Левски” Правец.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 15:52

    А,ей ги де са били послушковците от общинския съвет-да апнат и пийнат !

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 17:17

    Менте кола, голяма излагация. Типично по даскалски...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 18:30

    А такааа Тула, къде има апвание и пиивание, там му е майката, а сесията за проблемите на ВиК я еб.и в гъз.а, тя е за смешниците :lol:

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Февруари, 23:47

    Петко Маринов е много честен и почтен човек. Не заслужава на тържеството му да присъстват такива лицемери като общинарите начело с тоя, дето още е кмет. Само ги вижте как изглеждат на някои снимки - зяпнали от любопитство да не изпуснат нещо, отегчени и гледащи ала "аха ще проговорят".

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: prosto az 15 Февруари, 04:14

    а тази пачавретина дъщеря му за какво е отишла и завела и децата си

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete