Петък, 26 Април 2024, 03:34

Днес е премиерата на "Младоженецът"

13 Май 2013, 13:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4230 0


“Младоженецът“ е най-новият спектакъл на Любителски театър към Народно читалище «Хр. Ботев-1884“гр. Ботевград. Постановката на режисьора Веселин Вълков ще бъде представена на 16-ти май от 19ч. Продажбата на билетите започна на 7 май. Цената им е 3 лв. Дванадесет са актьорите, които ще изиграят комедията на филмовия сценарист Емил Манов.  Това е стара пиеса от 1973 г., отразяваща отношенията между млади и възрастни, но с много съвременно звучене.
В ролята на младоженеца Генади и младоженката Хризантема ще видим Николай Асенов и Василка Васева. Ролята на тъста изпълнява Илиан Илиев, а на тъщата Димитринка-Таня Банкова. На сцената ще играе дори режисьорът Веселин Вълков и  Веселина Илиева (автор на пиесата). Учатват още  Маргарита Тодорова (секретарката), Мирослав Тончев (в ролите на фотографа и крадеца), Цветан Марков (чичо на Хризантема), Недялко Делчев (кум), Ирена Христова (журналистка) и Атанас Атанасов (барабанчик).
Пред репортер на „Балканец“ режисьорът сподели някои подробности преди премиерата на спектакъла. Ето какво каза Веселин Вълков:
В четвъртък е премиерата на пиесата „Младоженецът“. Каква оценка очаквате от публикатa ?
Да се надаваме да продължи традицията, в която публиката да хареса предаставянето ни. От последните 5-6 пиеси съм чувал приятелски отзиви от рода „Тази пиеса ви беше най-хубава“. Надявам се и сега хората така да кажат. За разлика от „Младоженецът“, останалите пиеси бяха чуждоземски и преводите се разминаваха с правилата на драматургията. Предстоящата пиеса е написана по класическите правила на драматургията. Емил Манов е един много добър автор – той е и белетрист, и драматург. Образите в пиесата са ясни и разнообразни. Пиесата е сложна и малко по-продължителна от обикновено-може би ще продължи 1 час и 40 минути. Зависи от публиката, защото тя дава по-различно настроение и ритъм на представлението, за разлика от репетициите. Всяко предствление се различава, защото публиката е различна.
Доволен ли сте от подготовката на актьорите ?
Да. Много съм доволен от всички. Най-много от главните герои, които изнасят идеята на пиесата. Те са двигателите в спектакъла. Това са Николай Асенов и Василка Васева. Имаме една приятна изненада, че се звърна на сцената, след известно прекъсване Илиян Илиян, който през времето на отсъствието си – му се родиха две прекрасни дечица. Той също е един от стълбовете в постановката- много разнообразен и много органичен актьор. Участват още старите артисти Маргарита Тодорова, Цветан Марков, Мирослав Тончев, Таня Банкова-всички те са много опитни.
Какво ще научи публиката от пиесата?
Ще научи някои позабравени морални стойности, в които нашето общество се е разминавало. Те постоянно рецидивират в лъжата, далаверите, за корупцията става въпрос в пиесата. Но най-важното, което ще разбере публиката, че може да има любов.


Източник: http://balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete