Петък, 26 Април 2024, 13:52

Добри Доцов дари 60 книги на музея

23 Април 2012, 16:22
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3211 0


По повод Международния ден на книгата,  фалеристът и спортен деятел Добри Доцов дари днес книги за художествения фонд на  Исторически музей – Ботевград.
Мероприятието съвпадна с откриването на изложбата на младата художничка Стефани Русимова от Търговище. Директорката на Исторически музей-Ботевград Тодорка Коцева поздрави с добре дошли всички гости на мероприятието сред които бяха и представители на Община Ботевград Цеца Иванова- секретар и Весела Божкова- гл.експерт „Култура и вероизповедания”. Сред присъстващите бяха местни поети, общественици и ученици.
Като член на Литературен клуб „Стамен Панчев” Деси Иванова отправи благодарствено слово към Добри Доцов. „Впечатлена съм от българо-италианският сборник и от стиховете „Дъх от балканите ”, каза Деси Иванова. Журналистката и поетеса Иванова прочете пред аудиторията стихотворения на италиански език. Накрая тя пожела успех на всички почитатели на българската книга.
Общият брой на дарените от г-н Доцов книги е 60. Петдесет книги са за възрастни и 10 са за деца. 90% от произведенията са с автографи от техните автори, които са млади писатели на които тепърва им предстои да се наложат, каза за „Балканец” Деси Иванова, екскурзовод в музея. По-голяма част от книгите са издадени след 2004 г. Авторите са от Ловеч, Силистра, Русе, Тутракан, Търговище, каза Добри Доцов.
Ученичките от ПГТМ „Хр. Ботев” Вивиан Мирославова и Теодора Славкова, които наскоро издадоха стихосбирката си „За нищо конкретно и за всичко като цяло” бяха сред гостите. Вивиан от името на младите творци и приятели на музея благодари за дарението на г-н Доцов. „Сигурна съм, че тези книги ще са от голяма полза за нас, за творческото ни развитие занапред. Много се радвам, че това е една прекрасна възможност за нас да се запознаем с творчеството на поети от други градове на страната”, каза младата поетеса.
Неотдавна г-н Доцов предизвика интерес с представянето на  богата си колекция от значки. Сама по себе си тя е уникална, поради обстоятелството, че представя 50-годишна история на България, заяви Тодорка Коцева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete