Петък, 26 Април 2024, 03:38

Добри новини за Балкан: Вече е в Топ 16 на ФИБА Къп, теоретичен шанс и за Левски Лукойл

31 Януари 2019, 18:49
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1181 0


Балкан вече е 100-процентов участник в плейофите на ФИБА Къп. Това стана ясно след отказването на няколко отбора от Шампионската лига да вземат участие в Топ 16 на следващия по сила турнир.

По схемата осем отпадащи от Шампионската лига и осем класирани от ФИБА Къп щяха да оформят плейофите. Заради отказите на няколко от въпросните отпадащи от Шампионската лига обаче, сега не само първите два в групите от ФИБА Къп, но и най-добрите няколко трети тима също ще продължат.

Тъй като група J е най-силна до момента, трите отбора в нея с актив 3-2 - Балкан, Алба Фехервар и Ирони Нес Циона - вече са сигурни за Топ 16, потвърди ФИБА. Така последните мачове от групата ще останат само за престиж и позиции, но без значение за продължаването напред в турнира.

Според ФИБА, поне още три места за "щастливи губещи" ще се отворят след приключването и на мачовете в Шампионската лига. Има вариант дори отбори, класирани на четвърта позиция да попаднат в Топ 16. Това означава, че има и теоретична възможност Левски Лукойл също да продължи напред, ако победи в последния мач Балкан, тъй като всички четвърти състави до момента са с 1 победа и 4 поражения в групите си.

Източник: bgbasket.com

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete