Петък, 26 Април 2024, 03:33

Драгомир Григоровски: Контролът е важен - ще бъда на разположение на врачежани по всяко време

23 Октомври 2019, 12:35
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3331 46


Драгомир Григоровски е роден и живее в с. Врачеш. Завършил е средно специално образование, работи в сферата на строителството. На 45 години, семеен, с едно дете. Издигнат е за кмет на селото от ПП МИР.

Ето какво каза той пред наш репортер.

Да започнем от самото начало – определяте се като обикновен човек. Какво мотивира един обикновен човек да се кандидатира за кмет?

Да, обикновен човек съм, роден и израснал във Врачеш, и да си призная, през ума ми не беше минавало, че някой ден ще се кандидатирам за кмет. Когато Иван Гавалюгов и Борис Борисов ме поканиха, в първия момент не знаех как да реагирам. Разбира се, благодаря им – познавам добре и двамата, и това, че са видели в мен необходимите качества, е голямо признание. Врачеш е едно от най-големите села в България и все пак, всички се знаем и ако не сме роднини, сме приятели, познати. Хората знаят, че работя като строител, човек на действието съм и това ми помогна да видя, че мога да съм полезен като кмет. Знаете ли, през последните години, особено сега, разхождам се из селото и промяната е видима. Тази промяна е моят стимул. Прибирам се вечер, улиците са светли, излизам със сина ми до центъра, а там вече имаме площад. Бяхме останали единственото село без площад в общината, а сме най-голямото, както вече казах. Кметът Гавалюгов обаче пое ангажимент и го изпълни. И в момента текат ремонти, и все по-хубаво става. Детската градина също – в нея сме учили и аз, и зам.-кметът Борисов. Над 40 години тя беше оставена на произвола на съдбата, а сега си е направо нова. Радост за деца и родители, за целия персонал. Така трябва да се работи. И това много ме мотивира. Иван Гавалюгов показа, че с правилния екип, с почтеност и много работа, могат да се случват не една и две положителни промени за хората. И ако мога да помогна за повече такива промени – ще го направя на драго сърце.

Споменахте сина си. Смятате ли, че след години той ще живее във Врачеш?

Още е малък, рано е да се каже, но се надявам. Предстои му да тръгне в първи клас и със сигурност ще учи в училището във Врачеш. Но той и децата в селото са другата причина да застана пред хората. Дължим им всичко! Съвсем наскоро училището ни се сдоби с ново футболно игрище, отново благодарение на усилията на Общината, и това е още един голям плюс за децата и младите. За тях обаче може да се направи още, а аз имам не малко идеи в тази посока. Общинското ръководство осъществи един успешен проект „Красива община“ и ще работя, за да могат жителите на селото да се възползват от него. Няма ли да е хубаво в отделните махали да се направят детски кътове, та всички деца да се научат да пазят, за да имат. Нека да направим беседки в общите пространства из селото, да се монтират нови пейки. Проектът дава възможност за тези неща, просто трябва човек, който да обяснява и да помага, за да могат повече жители да се възползват.

След ремонта на детската градина, децата много бързо станаха от 80 на 100. Новият кмет трябва да мисли за разширяването й. Трябва да се работи по същия начин и за училището – децата ни да имат условията да учат тук, а не да пътуват всеки ден. Новото игрище е много хубаво, но моят ангажимент ще бъде да ремонтираме и физкултурния салон, да изградим качествена баскетболна площадка, да възстановим стадиона „Бошова ливада“. Така и малки, и големи ще имат възможност да спортуват активно. 

И не на последно място – камерите. За мен контролът е едно от най-важните неща. Как ще се вложат толкова средства и труд и после ще оставим някой да руши постигнатото?! Това няма как да стане. Същото важи и за жителството – ангажирам се, че ще следя за законното пребиване на жителите както в ромските махали, така и в цялото село, защото сигурността на децата и родителите ни е повече от важна. Отсега казвам, ще бъда на разположение на хората винаги, когато се налага. Всички знаят къде живея, телефонът ми ще бъде с мен по всяко време и надявам се, че за моите 45 години съм доказал, че може да се разчита на мен. 

Казахте, че имате не малко идеи за подобряване на живота в селото. Какви са основните точки в програмата Ви?

Не ме разбирайте погрешно, уважавам всички кандидат-кметове в селото. За себе си взех това решение, защото знам, че мога да бъда полезен на хората, ако и техният мотив е такъв – няма по-хубаво нещо! Но аз не съм като тях, няма да представям пред съгражданите ми програма от 20 точки, от които 18 са в програмата на Иван Гавалюгов и ще бъдат изпълнени, защото той е човек, който държи на думата си. Мога обаче да ви кажа няколко неща, които зависят конкретно от кмета на селото и на които аз ще държа.

От самото начало бих започнал с нещата, които не изискват голямо финансиране, а преди всичко труд. Сигурно всички са забелязали, че селото вече не се чисти като преди 2 пъти в месеца, а всяка седмица, но едва ли знаят, че кметът разполага с трима души от БКС, които да работят само на територията на Врачеш. С тези трима души и твърда ръка селото ни може не просто да е чисто, а да блести. Веднага бих изчистил сметището при лимонадената фабрика, след което задължително видеонаблюдение, за да се пази направеното. По същия начин и пространствата около гробищния парк. Не е трудно да се изчисти, важното е да има кой да следи за поддържането на резултатите след това. Ще работя и за почистване на улиците и площадките пред къщите на хората. Живеем на село, почти всички в къщи с дворове, а пясъците и баластрите стоят изсипани пред гаражите и по тротоарите. Хем искаме да ни е чисто, хем ако може да стане без нас. Е, няма как. И това ще бъде сред първите неща, с които ще се захвана.

Новият парк – регулярно поливане и поддръжка. Нека се гордеем с новоизградените придобивки.

Друго, наболелият за всички ни проблем за водата – толкова години бездействие на предишната управа. Едва сега, при Гавалюгов започнаха да се правят крачки към дългосрочното решение на проблема. Общината вече е изготвила проект за 2 млн. лева и за новия водопровод на селото се работи приоритетно. Ако бъда избран за кмет, лично ще работя да се спазват договорките между ВЕЦ-а и Напоителни системи, за да няма безводие в селото. Няма да изброявам, че цялото улично осветление ще бъде подменено с енергийно ефективни LED лампи, нито ще засягам въпроса за газификацията на селото, която в следващите месеци ще обхване махала Чешковица, няма да изброявам и улиците, които ще бъдат ремонтирани – моите уважения към опонентите ми, но всичко това ще се случи, защото вече е заложено в програмата на общината. Моят ангажимент ще бъде да помагам и да следя промените да стават факт бързо и качествено, за да сме доволни всички.

Защо жителите на Врачеш трябва да гласуват за Вас?

Врачеш е моят, но и техният дом – те си знаят най-добре! Независимо кого ще изберат, искам да използвам възможността, за да ги поздравя. През последните две години врачежани постигнахме още една голяма за мен промяна – обединихме се и се вдигнахме, протестирахме и отстояхме исканията си по проблемите с постоянното спиране на тока, извоювахме и ремонта на пътя Врачеш – Ботевград от АПИ. Тогава участвах като всички други недоволни граждани, но съм много горд от начина, по който се преборихме. Благодаря и на кмета Гавалюгов, че беше до нас в протестите ни! Това е верният път – всички заедно за общото добро.

Надявам се, че ще продължаваме така и каня всички хора от селото на срещата, която с  Иван Гавалюгов организираме в четвъртък от 18:00 ч. в големия салон на читалището във Врачеш. Нека видим какво е направено през последните четири години и какво още можем да свършим, за да живеем по-добре.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Източник: balkanec.bg

Коментари (46)

  • Отговори (28) (10)
    1. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 12:57

    Браво на Драгомир! Така трябва да мисли всеки кмет. Успех, момче

    • (8) (21)
      1. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 15:53

      Лигавия ще плаща по 100лв на ръка и в Врачеш

    • (11) (16)
      2. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 15:55

      Тоя е абсолютен идиот !!

    • (19) (9)
      3. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 16:16

      Това е човекът за кмет на Врачеш

    • (1) (2)
      4. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 12:19

      В рубриката "Кмете виж":
      https://trud.bg/има-ли-кмет-конфликт-на-интереси-с-майк/

  • Отговори (18) (18)
    2. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 12:58

    Драго, ще те чакам да дойдеш да ми изчистиш пред нас....
    Все пак да си изчистя, че не знаеш какво приказваш????????????????????????

    • (1) (1)
      1. добавен от: Гавалюгата да отговори живее ли със СтефкаСлавова на съпружески начела, или не. Искаме кмет с висок... 24 Октомври, 15:31

      Гавалюгата да отговори живее ли със СтефкаСлавова на съпружески начела, или не. Искаме кмет с висок морал, а не лъжец.

  • Отговори (13) (16)
    3. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 12:59

    ТРУД е дума коятао явно не знаеш какво значи, а пък чест явно съвсем!

    • (0) (2)
      1. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 12:19

      В рубриката "Кмете виж":
      https://trud.bg/има-ли-кмет-конфликт-на-интереси-с-майк/

  • Отговори (14) (18)
    4. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 12:59

    Вместо да говориш против досегашния кмет ни кажи какво сяташ да направиш за селото.

    • (0) (1)
      1. добавен от: Кой лъже ботевградчани? Вижте тук. https://trud.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BC%D0%B... 24 Октомври, 13:48

      Кой лъже ботевградчани? Вижте тук.
      https://trud.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA/

  • Отговори (7) (17)
    5. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:02

    Към.4 - Смее се на другите кандидати, че копират точките от програмата на г-н Гавалюгов. Колко интересно самият той прави това, а не другите кандидати.

  • Отговори (20) (15)
    6. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:03

    Успех Драго, най-после ще имаме мъжкар за кмет

  • Отговори (17) (9)
    7. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:09

    2-5, много си зле, личи си, че страшно те е яд. Защо друг да ти чисти боклука - ти ръце и крака нямаш ли?! На такива като теб, все някой им е длъжен. Евала Драго, мъж на място!

  • Отговори (14) (15)
    8. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:10

    От свитата на Фотото си и очаквах кмет да станеш малко е смешно Бомба.

    • (8) (2)
      1. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 15:34

      I maikati e ot tazi svita a za neq ni6to ne kazva6

  • Отговори (20) (11)
    9. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:10

    Не сипи кал върху другите кандидати, а кажи с какво ще ни подобриш живота ако гласуваме за теб. Без разбира се да копирате точките на Г-н Гавалюгов!

    • (0) (1)
      1. добавен от: Анонимен 24 Октомври, 13:49

      Кой лъже ботевградчани? Вижте тук.
      https://trud.bg/%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B8-%D1%81-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA/

  • Отговори (7) (13)
    10. добавен от: Анонимен 23 Октомври, 13:14

    Към 7- Явно не виждате какво пише по-горе- "Ще работя и за почистване на улиците и площадките пред къщите на хората.", обещава човека. Значи щом той го казва-Браво!, но щом трябва да се реализира, сме хора без ръце и крака. Ох, дано само не окажем и без глава и на 27-ми!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete