Петък, 26 Април 2024, 21:25

Двама студенти ще плащат 50% намаление от таксите си

1 Април 2012, 16:15
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2969 0


София Емилова Влахова и Маринела Гаврилова Каменова от МВБУ ще плащат 50% намаление на годишните си такси. Вместо 600 лв. те ще имат право да следват срещу 300 лв. Двете момичета учат редовна форма на обучение по специалността „Счетоводство и контрол”.  
Намалението е за социално слаби студенти и се осигурява по споразумение между Община Ботевград и ръководството на МВБУ за поредна година. От преференцията имат право да се възползват още студенти сираци с един или двама починали родители и студенти в неравностойно положение с намалена работоспособност над 71%. Задължително условие е минималният успех от последната учебна сесия да не е под Добър 4.00. Съгласно споразумението, намаление имат право да ползват петима студенти от висшето училище. Тази година са кандидатствали трима желаещи. От тях на критериите са отговорили двама.
Общинският съвет утвърди имената на двете студентки, след одобрението им от Постоянната комисия по образование, наука, култура и духовни дейности с председател Даниела Дойчева.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete