Петък, 30 Октомври 2020, 03:28

Елаците-Мед и Геотехмин с награди от БМГК

18 Август, 18:04
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 507 0


Медодобивната компания спечели приза за иновации, Геотехмин – за дарителската си програма
По случай Деня на миньора, Българската минно-геоложка камара обяви годишните си награди. Елаците-Мед АД бе отличено в категория „Иновации“, а Геотехмин ООД – в категория „Корпоративна социална отговорност“ за своята Благотворителна програма „Българските добродетели“. Г-жа Кети Кирова, финансов директор и член на УС на Елаците-Мед АД, получи персонална награда за принос към минерално-суровинната индустрия.

Компанията Елаците-Мед е удостоена с годишната награда за иновации за проекта „Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране HxGN, MinePlanTM 3D, използван в рудник „Елаците“.“ През 2019 г., на базата на натрупания опит от поколения специалисти от Група ГЕОТЕХМИН, инженерно-техническият състав на Елаците-Мед направи стъпка напред към по-ефективно проектиране. С внедряването и развитието на тази интелигентна система за автоматизирано създаване на производствени графици се осъществява постоянна комуникация между работещите в рудник „Елаците“ и производствените машини в реално време. Разработването на множество различни сценарии позволява да се постигне най-ефективно оползотворяване на природните ресурси с максимална производителност.
С плакет и грамота за Корпоративна социална отговорност беше отличено Геотехмин ООД за Благотворителната програма „Българските добродетели“. Тя е основана през декември 2018 г. от проф. дтн инж. Цоло Вутов, като в нея участват и дружествата Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД. Програмата има за цел да подпомага значими каузи, насочени към духовността и опазване на историческата памет; образованието; науката; създаване на по-развита инфраструктура; подкрепа и запазване на интелектуалния потенциал в страната; подпомагане на различни социални дейности; опазване и възстановяване на природата в страната и др.
Българската минно-геоложка камара удостои с персонална награда г-жа Кети Кирова – финансов директор и член на Управителния съвет на Елаците-Мед АД, за активната и дейност в БМГК.

Годишни награди на БМГК за 2019 г.

 

1.       Награда за постигнати най-високи годишни резултати в минерално-суровинната индустрия

§  „Горубсо - Мадан“ АД с изпълнителен директор инж. Сергей Атанасов за постигнат ръст на производството през 2019 г. спрямо 2018 г. 2,27%.

2.        Награда за иновации

§  „Елаците – Мед“ АД с изпълнителен директор инж. Драгомир Драганов за проект Разработване на оптимално календарно развитие чрез специализиран минен софтуер за стратегическо минно планиране на "HxGN", "MinePlanTM 3D", използван в условията на Рудник "Елаците"

3.       Награда „Безопасност и здраве“ – за постигнат нулев трудов травматизъм през 2019 г., удостоверено с документ от Националния осигурителен институт

§   „Асарел-Ремонт“ ООД с управител г-н Иван Игнатов

4.       Награда „Грижа за природата“ – за липса на нарушения и санкции във връзка със спазване на екологичните норми през 2019 г., удостоверено с документ, от РИОСВ

§  Асарел – Медет АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов. 

5.       Награда за социално-отговорна кампания на дружество от минерално-суровинния бранш

§  „Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов за проект Подкрепа на местни предприемачески проекти“

§  „Геотехмин“ ООД с управител проф. дтн инж. Цоло Вутов за проект „Благотворителна кампания "Българските добродетели"

6.       Награда за активно участие в Национална дарителска кампания за подпомагане справяне с епидемията от COVID-19

§  „Асарел-Медет“ АД с изпълнителен директор инж. Делчо Николов;

§  „Геотехмин“ ООД с управител проф. дтн инж. Цоло Вутов;

§  „Дънди Прешъс Металс“ ЕАД с изпълнителен директор д-р инж. Илия Гърков;

§  „Минстрой Холдинг“ АД с председател на Съвета на директорите проф. дтн инж. Николай Вълканов.

7.       Награди за принос към българската минерално-суровинна индустрия – грамота за годишнини на активни членове на БМГК

§  70 години „Горубсо-Мадан“ АД

§  55 години „Асарел-Медет“ АД

8.       Персонални награди за принос към минерално-суровинната индустрия (юбилеи на ръководители на дългогодишни и активни членове на БМГК и на членове на постоянни комисии на БМГК за дългогодишно и активно участие в организационния живот на Камарата)

§  Андрей Делчев („Андрей Делчев и партньори“) - 60 г.

§  Кети Кирова (Елаците-Мед“ АД) – 60 г.

§  Станчо Станчев (главен редактор на в. „Рудничар“) - посмъртно

9.       Награда за най-добър студент на МГУ „Св. Иван Рилски“

§  Мая Минкова (специалност „Биотехнология“, ІІІ-ти курс, успех мн. добър 5,33) – награда на БМГК;

§  Иван Чаушев (специалност „Хидрогеология и инженерна геология“, ІV-ти курс, успех мн. добър 5,20) – награда на „Минстрой Холдинг“ АД;

§  Даниел Янчев (специалност „Разработване на полезни изкопаеми“, ІІ-ти курс, успех мн. добър 5,10) – награда на Фондация „Асарел“.

10.    Награда за обективно и последователно отразяване на бранша

§  Йовка Николова – в. „Старозагорски новини“

 

 Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (543)
70% Complete
Не съм съгласен (302)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (243)
70% Complete