Петък, 26 Април 2024, 07:03

Евродепутатът Петър Курумбашев се срещна с младите хора в Правец

19 Май 2018, 21:50
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1875 14


Евродепутатът Петър Курумбашев се срещна вчера с ученици от ГПЧЕ”Ал.Константинов” и НПГ по КТС - град Правец. Поводът за визитата му е по повод изпълнение на проекта на Община Правец „Правец – част от голямото мултикултурно семейство на Европейския съюз”, както и по покана на кмета на общината Румен Гунински.

Проектът „Правец – част от голямото мултикултурно семейство на Европейския съюз” беше одобрен от Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018“, а дейностите, заложени в него са представяне и популяризиране на информация относно структурата, организацията и дейностите на ЕС, спецификата и индивидуалните особености на отделните страни-членки. Паралелно с това да бъде представено най-важното, което всеки българин трябва да знае и да се гордее - културното наследство на страната и региона, националните символи, традициите, обичаите, историята.
За реализация на целите на проекта, Община Правец подготви информационна брошура, която се раздаде на участниците във форума. Тя ще продължи да бъде популяризирана чрез институциите, партньори на общината по проекта.

Евродепутатът Петър Курумбашев пристигна в Правец в 10.00ч и бе посрещнат по стара българска традиция с погача с шарена сол. Веднага след това се включи в българското хоро, с което младите хора го посрещнаха.
По време на срещата младите хора поставиха редица въпроси , като основните теми, които бяха засегнати в разговора бяха - Българското председателство-предизвикателства и възможности; Бъдещето на Евросъюза след Брекзит, Европа на две скорости и рисковете за нашата страна; Ролята на Европейските институции за бъдещето и възможностите на младите хора в Европейския съюз.

Евродепутатът сподели с младите хора вижданията си за възможностите, които ни дава Европейския съюз. Той обаче засегна и темата за много ограничения и двойни стандарти, които спъват единството и солидарността на еврозоната. „Ние сме в близки професионални отношения с кмета Румен Гунински, тъй като заедно работим в Европейския парламент и Комитета на регионите по отстояване на интересите на страната ни. Аз мога да благодаря на Вашия кмет за активната работа в евроинституциите в Брюксел. Той не просто участва в нашите инициативи там, а много често Г-н Гунински е и техен инициатор. Това е и причината да се съглася веднага на отправената покана за участие в тази среща, всъщност на Правец аз не мога да отказвам.“ сподели г-н Курумбашев.

В края на визитата на евродепутата, ученици от паралелката по готварство в ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ представиха традиционни храни на някои от страните-членки на ЕС, които всички дегустираха.

















Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (6) (2)
    1. добавен от: Анонимен 20 Май, 07:02

    В Ботевград освен Владиката на Велик ден, друг не стъпва, Защо ли?

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Май, 15:21

      От седем думи в изречението имаш четири правописни грешки. Защо ли?
      Много просто. Защото си неграмотен.

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (4)
    3. добавен от: Анонимен 20 Май, 11:53

    Ами кандидатирай се, стани кмет, да се нагушиш и ти, а не само да завиждащ и да говориш глупости.

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Петя 20 Май, 13:34

    А после се чудим защо в България нощо не става. Един човек всячески се бори да ни направи удобство и стандарт който е в ЕС. А тук чета само завист и недоволство. И да лесно е човек да се кандидатира за даден пост. Но дали ще постигне този възход който в града се забелязва за последните 8 години.
    А и както ми е известно в момента дори Ботев град, Етрополе, а и София нито улиците са им улици. Нито болниците са им болници ( е ние си имаме само една поликлиника, поне не ме е страх от зарази когато я посещавам) да не говорим за колко предприятия в града се отдадоха за експлоатация и потози начин се откриха работни места за тези които искат да работят.
    Само така г-н. Гунински!!!

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 21 Май, 15:24

      Не ми се четат глупости от неграмотни хора.

    • (0) (0)
      2. добавен от: Петя 21 Май, 22:37

      Приемам критика само от хора владеещи свободно поне 5 чужди езици включващи поне три различни групи писмени знаци ( азбуки )

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: Анонимен 20 Май, 16:31

    Смех наближават евроизбори

  • 8.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (0)
    9. добавен от: Боби 20 Май, 17:51

    Погачата е от трудовец май!!!

  • Отговори (2) (0)
    10. добавен от: Анонимен 20 Май, 19:47

    Другарят Гунински и другарката Щерионова са там,но къде са другарите Борисова и Трифонов?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete