Петък, 26 Април 2024, 16:22

Евродепутати дават Георги Цветанов Георгиев на ОЛАФ

17 Януари 2017, 14:27
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5840 86


Български евродепутати, членове на Европейския парламент изразиха недоумение и разочарование от бездействието на официална София във връзка с десетките проверки срещу бившия кмет на Ботевград Георги Цветанов Георгиев. Реакцията им е във връзка с изпратеното преди Нова година отворено писмо на бивши и настоящи общински съветници до Председателя на Европейския парламент Доналд Туск, до шефа на Европарламента Мартин Шулц и до Председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Нашите евродепутати пращат „Случая Георгиев“ в Европейската служба за борба с измами ОЛАФ.
 
Като гражданин изразявам недоумение защо българските институции не взимат отношение и не отговарят на отвореното писмо на общинските съветници, зад което стоят и подписите на 500 жители на Ботевград, каза евродепутатът от Партия на европейските социалисти Момчил Неков. Не е нормално да се мълчи по въпрос, който авторите на писмото наричат  „огромен политически, законен и морален проблем в нашата община“, добави той.  
Като политик от БСП и член на Европейския парламент питам защо премиерът Борисов и главният прокурор Цацаров все още не са отговорили на жителите на Ботевград по поставените проблеми. Бездействието не решава проблемите, само ги задълбочава, добави Неков. Той се ангажира да съдейства на европейските институции да изискат от българското правителство информация по повдигнатите в отвореното писмо проблеми.
 
Казусът с бившия кмет на Ботевград е срамен за България, сподели Светослав Малинов, евродепутат от Групата на Европейската народна партия. Той не е изненадан от бездействието на властите. Самият факт, че се стига до сезирането на институциите на Европейския съюз и се търси съдействие от страна български евродепутат е най-доброто доказателство за безпомощността на българските власти, добави Малинов. Има възможност да се сезира ОЛАФ за злоупотреби с европейски пари. Има възможност и да се подаде петиция за нарушаване на европейските правила. Пътят през европейските процедури е труден и дълъг, но очевидно това е последната надежда за справедливост. Ще направя всичко възможно в тази посока, потвърди евродепутата.
 
ГЕРБ е обрасъл с корупция от Фандъкова до Георгиев в местната власт, но рибата се вмирисва от главата - лошият корупционен пример се дава от Борисов и Цветанов, сподели Николай Бареков, евродепутат от Групата на  Европейски консерватори и реформисти. Подкрепям гражданското общество да изкорени местните феодали като Георги Георгиев и корупцията. И лично ще сезирам ОЛАФ и ЕК, добави Бареков.
 
Българските евродепутати вече подготвят документите за сезиране на ОЛАФ по скандалните разкрития срещу бившия кмет на Ботевград Георги Цветанов Георгиев.
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (86)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:36

    Гоше,бягай брат докато е време. После ще е късно.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:38

    Къде сте всички онези, които вечно първи оплювате всяко добро дело и новина в община Ботевград?? Хайде сега, това е прекрасна новина. Къде сте, дайте мнение за вожда на най-великата банда "Джудже". Къде сте, кажете сега, че и затова е виновен кмета Гавалюгов!!! Долни, подли мишки, твари неземни... дано всички получите заслуженото!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:43

    Даааа,Бареков дава Георгиев на ОЛАФ...... Такава смешка само българи могат да сътворят.Малко станаха за смях с писане на доноси до бг прокуратурата,ами сега и в Европа.Ще уплашите чичА ви Гошо друг път.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:44

    Номер 2 на теб Бареков ли ти е идол?А другите двама чувал ли си ги?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:48

    Иво Каменов крадецо и ти си след Гошето няма да останеш така безнаказано.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:49

    не ,май гавалигата му е идол хаха

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 17 Януари, 14:53

    Само каква скалъпена новина.Подхлъзване по глупостите на Бареков. Той кой беше??? Този дето вкара Б.Б.в затвора ли???

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:08

    До Иво Каменов запомни жалко човече Господ вижда всичко.Лошото което си направил спрямо някой хора рано или късно ще се върне при теб

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:20

    Какво ти е направил този Иво Каменов? Ти го направи местна звезда.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 17 Януари, 15:25

    Иво
    Каменовзнай че господ чука там каде най боли и това са децата

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete