Събота, 31 Октомври 2020, 11:38

Фалшив имейл се разпространява от името на Министерството на здравеопазването

4 Септември, 14:30
(0) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2908 6


Днес, 4 септември, в Министерството на здравеопазването постъпиха множество сигнали за електронно съобщение с фалшиво съдържание, което граждани и организации получават на електронните си имейл адреси от името на здравното ведомство.

Манипулативната информация, която се изпраща от подател „label@gafood.hu”, гласи:

„Ние, Министерството на здравеопазването на България, в сътрудничество с правителството на България, искаме безплатно да разпределим безплатно маски за лице, респиратори, тестващи машини и друга защитна екипировка covid-19 на всички български регистрирани компании, координирани от Централния съвет на Здравни региони. Попълнете приложената форма и се уверете, че точният брой служители и адресът на фирмата са написани на този формуляр“.

Министерството на здравеопазването на Република България информира всички български граждани, получили въпросния имейл, че съдържанието му е невярно и по никакъв начин не може да бъде обвързано с МЗ.

Впечатление прави, че в имейла се цитират несъществуващи държавни органи и нормативни актове, към имейла е прикачен файл със съмнително съдържание, който препоръчваме да не се отваря.

За достоверност авторите на фалшивото съобщение са ползвали снимка на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, герба на Р България, реквизити от официалната интернет страница на Министерството на здравеопазването, както и подпис, който не е на здравния министър.

Министерството на здравеопазването остро осъжда подобен род спекулации и призовава всички български граждани да бъдат критични и да проверяват източниците на всяка информация, свързана с COVID-19.

За фалшивия имейл, разпространен днес от името на Министерството на здравеопазването, вече е уведомена Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“.

Източник: Министерство на Здравеопазването

Коментари (6)

 • Отговори (2) (3)
  1. добавен от: Анонимен 4 Септември, 15:17

  Добре че нямам имел

 • Отговори (4) (4)
  2. добавен от: Анонимен 4 Септември, 17:17

  Мутри вън

 • Отговори (1) (1)
  3. добавен от: Анонимен 4 Септември, 19:54

  Немс плащат

 • Отговори (2) (1)
  4. добавен от: Анонимен 5 Септември, 08:52

  Бойко Борисов защо не си подадеш оставката и стига вече с тези маскаради далу в ботевград или друг град илу държава вие сте боклъци бойко идеми да взема една бомжа и да ида в бояна софия ти мислуш ли българакият народ

 • Отговори (2) (1)
  5. добавен от: Анонимен 5 Септември, 08:54

  Престанете да лъжете народа ние не сме прости

 • Отговори (2) (0)
  6. добавен от: Анонимен 7 Септември, 18:48

  Не сте прости, МНОГО ПРОСТИ.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (5)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (550)
70% Complete
Не съм съгласен (307)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (244)
70% Complete