Петък, 26 Април 2024, 20:02

Филип Кирев в Своге: Следващият парламент трябва да започне първо с реформа в правосъдието

18 Март 2017, 16:04
(1) (0)
Своге - Новини
Прочетена: 1881 6


„Само „Реформаторски блок – Глас народен" е морален приемник на старото СДС, единствената ковачница на десни политици у нас", твърди Емил Кошлуков.

Много е важно всички да разберем – за Реформаторския блок и партньорите ни от „Глас народен" основният опонент е БСП! В парламента ние ще бъдем гарант, че ГЕРБ и БСП няма да управляват заедно, защото ще има възможност за нова дясна коалиция.

Това каза Филип Кирев, водач на листата на „Реформаторски блок – Глас народен" за 26 Многомандатен ‎избирателен район, който се срещна с гражданите на Своге заедно с кандидатите за народни ‎представители от листата - Велислава Костова, Николай Тодоров, ‎Наталия Владова и Весела ‎Николова и Светльо Витков, председател на партия „Глас народен". Сред гостите беше и Емил Кошлуков, основател на СДС – най-голямата партия в коалицията и основен двигател на кампанията.

„В икономическата програма на „Реформаторски блок – Глас народен" фокусът е върху мерките, насочени пряко към повишаване на доходите на хората и в подкрепа на малкия и ‎среден бизнес - като например намаляване на ставката на ДДС от 20 на 18 процента и промяна в законодателството, която да разпореди в общини като Своге да остава значителна част от данъците, заплащани от работещите на място големи предприятия", добави той.

Според Филип Кирев намаляването на ДДС ще позволи в населението да остане около 1 милиард лева, а това ще повиши както ‎покупателната способност на хората, така и жизнения им стандарт като цяло. Освен това, прагът за регистрация на фирмите по ДДС трябва да бъде свален от 50 хил. на 200 хил. лева, което ще освободи ресурс за малките и стартиращите фирми и ще им спести много усилия и административни разходи.

За да стане всичко това обаче, задължително трябва да се мине през реформа в правосъдието и въвеждането на работещ антикорупционен закон, за да няма бюрократичен натиск върху фирмите от страна на администрацията.

„Без съмнение, най-много приходи от данъци в бюджета влизат именно от малки и средни фирми. Работата на дясното е да създава условия тези фирми да се развиват, а държавните институции имат задължението да следят фирмите да спазват правилата, включително данъчното и трудовото законодателство.

Затова трябва да почнем от съдебната реформа – за да осигурим справедливост, както за работещите, които държавата трябва да защити от неизрядни работодатели, така и за бизнеса, който често е обект на прекомерен натиск от страна на редица проверяващи и контролиращи органи и с това се създават условия за корупция", каза Филип Кирев.

„Като един от основателите на СДС през декември 1989 г., аз мога да кажа, че именно коалицията „Реформаторски блок – Глас народен" е морален приемник на идеите на СДС. И само те могат да претендират за правото да се наричат десни сега. Именно СДС е ковачницата на кадри, фабриката, произвела всички десни политици в България", припомни Емил Кошлуков.

„Намираме се в такъв момент, че е възможно управлението на страната да мине в леви ръце. Ние, дясно мислещите хора имаме задължението да не го допуснем – това е единствената смислена кауза, около която си струва да се обединим.

Обединяването на всички в дясно е единствения начин да започнем да живеем по-добре.

Ситуацията никак не е забавна, макар всички социологически прогнози да казват, че коалицията „Реформаторски блок – Глас народен" минава четирите процента. Независимо какво ще се случи, дали и другите десни формации ще присъстват в парламента или не, надявам се след изборите те да се присъединят към нас", каза Светльо Витков, председател на партия „Глас народен".


Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Парламентарни избори 2017

Коментари (6)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Март, 17:20

    Нов бардак със стари к....Кайо политик каква хумореска

  • Отговори (2) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Март, 23:09

    Ако си добър става, но ако не на б...........а да заминава :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 19 Март, 16:11

    Кайо депесара станал Кайо седесара..
    А Къци седесара стана Къцо депесара...

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Март, 22:08

    Къци работи за Емил, що за реформатор е

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Март, 00:08

    Как от 50 000лв. да бъде свален на 200 000лв. прагът на ДДС за фирмите?Ако всичко което пишете е толкова неразбираемо,как ще се справите в парламента Господа кандидати ???

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete