Събота, 27 Април 2024, 00:34

Фирма от Драгоман е класирана на първо място в обществената поръчка за реконсрукция на парка

16 Август 2017, 15:57
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4652 7


Фирма „Люник” ЕООД гр. Драгоман е класирана на първо място в обявената от община Ботевград обществена поръчка с предмет: „Реконструкция и благоустрояване на Градски парк в град Ботевград, Етап 1- Представителна - площадна зона в северната част на парка". Тя получи най-висок брой точки от комисията – 98,50т.
На второ място с 86,88т. е Обединение „КСВ & Инфракорект- Ботевград" с 86,88т., а на трета позиция комисията постави фирма „Стройкомерс" ЕООД с комплексна оценка- 80,80т.

Отстранена от процедурата са двама участници, подали документи. Единият е мездренската фирма „Интер Строй Груп" ЕООД, тъй като не отговаря на изискванията и критерии за подбор. Другият отстранен е софийската фирма „Вера Строй" ЕООД, тъй като не се установява нито един от компонентите за присъждане на точки, както и не е доказано съответствие с изискванията по отношение на екипа от експерти.

Прогнозната стойност на поръчката е 474 886лв без ДДС.
Предвижда се подобряване социализацията на градския парк, реновиране и разширяване на зоните за отдих и спорт, цялостно благоустрояване с цел създаване на условия за активен и пасивен отдих на хора от всички възрасти. Територията, предмет на реконструкция и благоустрояване, обхваща съществуващите паркови пространства в западната част на град Ботевград с площ от 65 000кв.м. - между: бул. „България" от север,  ул. „Г. С. Раковски" от  изток, колеж към ТУ- София и прилежащата му озеленена площ от запад и стадион.

Инвестиционният проект е разработен и одобрен за изпълнение и въвеждане в експлоатация на четири етапа. Настоящата обществена поръчка обхваща изпълнение на Етап 1-Представителна - площадна зона в северната част на парка. За изпълнение на този етап се предвижда изграждане на подземна и надземна инфраструктура, ландшафтно оформление и парково обзавеждане съобразно предвиденото в инвестиционния проект.

Класирането не бе обжалвано в законоустановения 10-дневния срок, предстои подписване на договор между общината и фирма "Люник". Дългоочакваната реконструкция се очаква да започне в края на месец август или началото на септември, а срокът за изпълнение е 60 дни.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

  • Отговори (11) (1)
    1. добавен от: ... 16 Август, 16:53

    Идете до Дупница за да видите как се прави. Маси за тенис с осветление, игрища сред дърветата, бесетки за 20 човека и т.н

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 16 Август, 23:07

      БесеТки!?!

  • Отговори (2) (11)
    2. добавен от: Анонимен 16 Август, 16:59

    Умишлено се "набавят" участници в процедурата,неотговарящи на критериите,за да спечели който трябва.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 16 Август, 20:45

    Дано само да запазят дърветата, че и без туй доста оредяха..

  • Отговори (1) (3)
    4. добавен от: Анонимен 16 Август, 21:55

    В Дупница е трахотен, но ние имаме много малка площ и да направим подобен е невъзможно.

  • Отговори (4) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Август, 23:04

    Люник да отдели пари за футбола

  • Отговори (2) (2)
    6. добавен от: Анонимен 17 Август, 12:27

    Мишоци публикувайте как и на какво основание сте решили аз да плащам пенсии на деца на престъпници???Тишко,и още 10 профила да ми блокира,и 1000 коментара да изтрие,пак ежедневно ще задавам неудобни въпроси,защото тoй и кмета са ми слуги.МИСЛЯ,ЧЕ СЕ ИЗРАЗИХ ЯСНО!!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete