Петък, 26 Април 2024, 10:10

Форест Бойс Ботевград триумфира със златото в Трета дивизия на НАЛБ

14 Август 2020, 11:14
(3) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1411 4


Отборът на Форест Бойс Ботевград е новият шампион в Трета дивизия на НАЛБ! “Зелените” спечелиха и втората си среща от финалния сблъсък с Енигма Фойерверк, като този път наложиха волята си с 64:51 (19:13, 13:12, 18:8, 14:18), за да триумфират в серията за златото с 2-0 победи. Ботевградчани за втора поредна година се докосват до трофей, след като миналата година триумфираха с титлата в Четвърта дивизия, отново побеждавайки отбора на Енигма на финала. Форест Бойс взе преднината още от първата секунда на срещата, като не я изпусна до последната сирена. Шампионите бяха предвождани от капитана си Мартин Георгиев, който наниза 21 точки и взе 11 борби и с "дабъл-дабъл" допринесе сериозно за важния успех. 9 точки и 9 борби записа Драгомир Енчев, а с по 8 пункта завършиха трима играчи - Цветомир Гуленов, Владислав Вушев и Божидар Цачев. 

Със своя триумф в Трета дивизия на НАЛБ, от следващия сезон момчетата на Форест Бойс Ботевград заслужено ще играят във Втора дивизия на надпреварата. "Зелените" от Ботевград демонстрираха класа през годината и превъзхождаха значително повечето от съперниците си и в крайна сметка заслужено спечелиха отличието. Отборът е и сравнително млад, като е изграден изцяло от юноши на БК "Балкан", повечето от които са се докосвали до шампионските отличия и в юношеските формации със зелената фланелка. Наградата за ботевградския баскетбол, макар и при аматьорите, пристига веднага след титлата на 16-годишните момчета на Балкан, които станаха шампиони  на България по същото време. Въпреки разликата в значимостта на трофеите, все пак традициите на баскетбола в Ботевград продължават да изпъкват на преден план и още веднъж доказват, че Ботевград е бил и винаги ще бъде голям фактор в играта с оранжевата топка! 

Снимки: НАЛБ



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (6) (0)
    1. добавен от: Анонимен 14 Август, 13:04

    Браво,момчета! Успех винаги ще има,когато играете със сърцата си в залата и когато сте като едно цяло извън нея! Бъдете здрави!

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 14 Август, 13:06

    Страхотни! Браво

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Анонимен 14 Август, 20:45

    Браво! Та това е отборът на Пенчев!!!

  • Отговори (1) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Август, 15:58

    Браво на момчетата!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete