Сряда, 23 Септември 2020, 22:47

Георги Терзийски: Забранени са демонстрациите в обхвата на пътя, които водят до застрашаване безопасността на движение

3 Август, 14:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1481 13


Законът забранява провеждането на демонстрации в обхвата на републиканските пътища, които водят до застрашаване безопасността на движението, отклоняване, прекъсване или спиране на трафика, съобщи в сутрешния блок на бТВ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски по повод опитите за блокиране на движението от протестиращи граждани. Той подчерта, че пътната агенция е в постоянна връзка с органите на реда, които следят за спазването на законовите разпоредби и предприемат действия, за да не се допусне затваряне на републиканските пътища и да се стигне до инциденти.


Председателят на АПИ посочи, че на АМ „Тракия“ в момента не се извършват ремонти, а единствено текущи дейности, свързани с поддържането на автомагистралата като подмяна на мантинели, премахване на крайпътна растителност и др. По-дълъг ремонт предстои да започне през есента в участъка от 156-ти до 208-ми км. Отсечката ще бъде поетапно ремонтирана и с подменени мантинели. Тази година за обновяване на ограничителните системи по пътната мрежа са осигурени около 40 млн. лв., което е двойно повече в сравнение с миналата година. Освен по АМ „Тракия“ предстои подмяна на мантинели и в участъка от пътен възел „Осиковица“ до Правец на АМ „Хемус“.

Относно строителните работи на пътя Мездра - Ботевград председателят на АПИ Георги Терзийски заяви, че на обекта се работи много мобилизирано и амбицията е до края на ноември да бъдат завършени дейности, които да позволят пропускане на тежкотоварния трафик през участъка от Е-79, за да се избегне преминаването през прохода „Петрохан“. В момента за осигуряване безопасността на движение по време на строителните дейности движението на тежкотоварните камиони е разделено като пътуващите към София преминават през „Петрохан“, а трафикът за Видин е през Искърското дефиле - път II-16. Всичко това е направено, за да намалим риска от тежки инциденти, подчерта Терзийски. Той посочи, че целта е до края на 2021 г. модернизираният участък от скоростния път Мездра - Ботевград да е готов.

Източник: АПИ

Коментари (13)

 • Отговори (13) (1)
  1. добавен от: Анонимен 3 Август, 16:28

  Я изчезвай бе пелтек! Ти беше публично унижен и подигран от Тиквата! Не се показвай пред хората ако имаш поне мъничко останало достойнство и чест.

 • Отговори (1) (3)
  2. добавен от: Равно поле 3 Август, 17:05

  Разбра се как вие станало със Мишо на фолцвагените във Равно поле срещу денел
  Пречукали го във Силистра инфаркт е получил не плато на някой иска ми видели сметка

  • 1.

   Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (1) (2)
  3. добавен от: Сл.Равно поле 3 Август, 17:18

  Не е платил на работниците който му вършили работата чичко паричко си отиде

 • Отговори (1) (3)
  4. добавен от: Недоволен работник от селото охрана 3 Август, 17:23

  Тоя със него имаше цигани двама на Мишо пияндета от всякъде щемисе пише тоя на много велик и отворен въпросния ХАСАН арабина седнал е пред на Недко момчето да му обяснява колко е добър тоя Мишо от Банкя София

 • Отговори (1) (2)
  5. добавен от: Недоволен работник селото охрана 3 Август, 17:32

  Бехаго Пре ебали момчето във Палат па били викнали полиция даго търсят във малка гора Даме хванал към границата и после на Ники детето Мартин таго взеха от Благоевград та обратно към Равно поле оня е мачил мо четата та стоите гледай

  • (4) (0)
   1. добавен от: Анонимен 4 Август, 05:49

   тихо неграмотен мангале

  • (2) (0)
   2. добавен от: Анонимен 4 Август, 05:49

   тихо неграмотен мангале

 • 6.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (14) (0)
  7. добавен от: Анонимен 3 Август, 17:42

  Вие от номер 2 до 5, откъде се вземахте неандерналци, има ли компютри в пещерата? Първо научете български и след това пишете.

  • (5) (0)
   1. добавен от: Анонимен 3 Август, 19:07

   Циганска работа брат.

 • Отговори (3) (2)
  8. добавен от: Анонимен 3 Август, 20:47

  Тоя е много зле добре го навика Боросов

 • Отговори (1) (1)
  9. добавен от: Анонимен 5 Август, 00:38

  Толкова е забранено, че AM"Марица" беше блокирана преди малко,,,,,.,. май си ги шляпа тоя да наплаши хората само,.,. то и палатки по улиците е забранено ама е го е :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (2)

Какво е Вашето мнение за затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (420)
70% Complete
Не съм съгласен (221)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (173)
70% Complete